Kirjolohta valkoviinikastikkeessa
Annoskokoisia kirjolohia löytyy niin pakasteena kuin tuoreinakin. Tämä resepti on kotoisin Neuenburgin kantonista Sveitsistä. Kala keitetään viinissä ja tarjoillaan keitettyjen perunoiden ja yrttikastikkeen kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 annoskirjolohta à 300 g
- 1 tl suolaa
- 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
- 1 dl hienonnettuja yrttejä: timjamia, meiramia, kirveliä, salviaa, ruohosipulia ja persiljaa
- 40 g voita
- 100 g hienonnettua salottisipulia
- 2 ½ dl kuivaa valkoviiniä
- 2 ½ dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta kalat suolalla ja pippurilla ja täytä kalat noin puolella yrteistä.
2. Voitele uuninkestävä vuoka. Ripottele pohjalle hienonnettu sipuli ja asettele kalat päälle. Kaada viini vuokaan ja peitä kalat voidellulla voipaperilla. Keitä uunissa n. 12 minuuttia.
3. Nosta kalat vuoasta ja poista nahka, pidä kalat lämpiminä. Siivilöi kalaliemi ja keitä se kokoon kattilassa kunnes puolet on jäljellä. Lisää kerma ja loput yrtit, keitä kokoon. Tarjoile kalat tuoksuvan kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan