Kirjolohta valkoviinikastikkeessa

Annoskokoisia kirjolohia löytyy niin pakasteena kuin tuoreinakin. Tämä resepti on kotoisin Neuenburgin kantonista Sveitsistä. Kala keitetään viinissä ja tarjoillaan keitettyjen perunoiden ja yrttikastikkeen kera.

Neljälle

  • 4 annoskirjolohta à 300 g
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
  • 1 dl hienonnettuja yrttejä: timjamia, meiramia, kirveliä, salviaa, ruohosipulia ja persiljaa
  • 40 g voita
  • 100 g hienonnettua salottisipulia
  • 2 ½ dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 ½ dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta kalat suolalla ja pippurilla ja täytä kalat noin puolella yrteistä.

2. Voitele uuninkestävä vuoka. Ripottele pohjalle hienonnettu sipuli ja asettele kalat päälle. Kaada viini vuokaan ja peitä kalat voidellulla voipaperilla. Keitä uunissa n. 12 minuuttia.

3. Nosta kalat vuoasta ja poista nahka, pidä kalat lämpiminä. Siivilöi kalaliemi ja keitä se kokoon kattilassa kunnes puolet on jäljellä. Lisää kerma ja loput yrtit, keitä kokoon. Tarjoile kalat tuoksuvan kastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.