Kirjolohenmätikastike

Tämä on universaalikastike lähes kaikille kalaruoille. Reseptin määrät voi hyvin tuplata, jolloin kastike sopii seisovaan pöytään. Kirjolohenmädin voi vaihtaa muuhun punaiseen mätiin, mutta ei mustaan – silloin kastikkeesta tulee harmaa...

Neljälle

  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 tl puristettua sitruunamehua
  • 1 maustemitta cayennepippuria
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl kirjolohenmätiä

Valmistusohje

1. Sekoita ranskankerma, kermaviili ja sitruunamehu. Mausta suolalla, pippurilla ja cayennepippurilla. Laita kylmään tarjoiluun asti, lisää mäti juuri ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.