Kirjolohenmätikastike
Tämä on universaalikastike lähes kaikille kalaruoille. Reseptin määrät voi hyvin tuplata, jolloin kastike sopii seisovaan pöytään. Kirjolohenmädin voi vaihtaa muuhun punaiseen mätiin, mutta ei mustaan – silloin kastikkeesta tulee harmaa...
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 2 dl ranskankermaa
- 2 dl kermaviiliä
- 1 tl puristettua sitruunamehua
- 1 maustemitta cayennepippuria
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 rkl kirjolohenmätiä
Valmistusohje
1. Sekoita ranskankerma, kermaviili ja sitruunamehu. Mausta suolalla, pippurilla ja cayennepippurilla. Laita kylmään tarjoiluun asti, lisää mäti juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka