Kirjolohenmätikastike

Tämä on universaalikastike lähes kaikille kalaruoille. Reseptin määrät voi hyvin tuplata, jolloin kastike sopii seisovaan pöytään. Kirjolohenmädin voi vaihtaa muuhun punaiseen mätiin, mutta ei mustaan – silloin kastikkeesta tulee harmaa...

Neljälle

  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 tl puristettua sitruunamehua
  • 1 maustemitta cayennepippuria
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl kirjolohenmätiä

Valmistusohje

1. Sekoita ranskankerma, kermaviili ja sitruunamehu. Mausta suolalla, pippurilla ja cayennepippurilla. Laita kylmään tarjoiluun asti, lisää mäti juuri ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja