Kimchisalaatti

Korealainen alkuperäisresepti tähän hyperhyödylliseen salaattiin vaatii noin viikon esivalmistelut. Me yksinkertaistimme ohjeen, pikakeitämme vihannekset, mikä vie puolisen tuntia, ja tulos maistuu lähes yhtä hyvältä. Kimchi toimii miltei kaikkien ruokien kanssa.

Kuudelle-kahdeksalle

  • 1 kokonainen kiinankaali
  • 1 purjo
  • 2 pientä porkkanaa

Keitinliemi

  • 2 ½ l vettä
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 3 rkl suolaa

Kastike

  • 1 limetti
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen paprika
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl sambal oelek
  • ½ dl vettä
  • 1 vihannesliemikuutio

Valmistusohje

1. Leikkaa pois kaalin kanta ja leikkaa kaali isohkoiksi paloiksi 4x4 cm. Kuori ja suikaloi porkkanat, puhdista ja suikaloi purjo. Kiehauta vesi, viinietikka ja suola isossa padassa. Keitä porkkanasuikaleita vedessä 3 minuuttia, nosta liemestä ja jäähdytä. Keitä sitten kaalia ja purjoa noin minuutti. Siivilöi liemestä ja anna myös jäähtyä.

2. Kastike: Purista limetin mehu ja kuori ja raasta valkosipuli. Halkaise paprika, poista siemenet ja kuutioi malto erittäin pieneksi. Sekoita limettimehu, valkosipuli, paprika, riisiviinietikka ja sambal veteen kattilaan. Kuumenna kaikki kiehuvaksi, lisää liemikuutio ja keitä 2 minuuttia.

3.Sekoita kastike vihannesten kanssa isossa kulhossa. Pane kimchi jääkaappiin ja anna vetäytyä muutama tunti ennen tarjoilua, jotta maut avioituvat keskenään.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!