Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kikhernepata kuskusin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 4 dl keitettyjä kikherneitä
  • 1 keltasipuli
  • 1 porkkana
  • 1 viipale (120 g) lanttua
  • 1 punainen chili
  • 2 rkl rapsiöljyä
  • ¼ g sahramia
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 yrttiliemikuutio
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 ½ dl kuivattuja aprikooseja
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • tuoretta korianteria
  • 3 dl kuskusia
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Kuori sipuli ja leikkaa se lohkoiksi, kuori porkkana ja viipaloi ohuelti, kuutioi lanttu pieniksi paloiksi. Halkaise chili, poista siemenet ja väliseinät mutta säästä ne. Suikaloi chili. Kuumenna öljy padassa (mielellään valurautapadassa), lisää chili, ripottele päälle sahrami, juustokumina ja inkivääri. Paista muutama minuutti. Lisää sipuli, porkkana ja lanttu ja paista vielä muutama minuutti.

2. Murenna liemikuutio pataan ja lisää tomaattimurska. Lisää vettä maun mukaan sopivaan koostumukseen. Kuumenna kiehuvaksi kannen alla ja anna porista 10 minuuttia. Lisää kikherneet, puolikuun muotoisiksi viipaleiksi leikatut kesäkurpitsat sekä aprikoosit ja anna kiehua vielä 5 minuuttia. Ripottele päälle puolet korianterista, käytä loput koristeluun.

Tämä herkullinen kikhernepata on kullankeltainen ja tuoksuu sahramilta, inkivääriltä ja aprikooseilta. Mitä pienemmiksi paloiksi leikkaat juurekset, sitä nopeammin ruoka valmistuu. Reseptin juuret löytyvät Marokosta.

3. Kuskus: Kaada kuskushiutaleet ja suola kulhoon ja lisää 3 ½ dl kiehuvaa vettä. Anna turvota 5 minuuttia. Sekoita ja kuohkeuta haarukalla.

Lisää aiheesta:

Falafelia tomaattisalsan ja jogurtin keraKikhernecurryJuureskeitto sahramin ja punaisten papujen keraJuustocurry herneiden keraMarokkolainen pataMustasilmäpapuja intialaiseen tapaan
KasvispataKevytKananmunatonLaktoositonKasvisruokaGoGreenPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispata
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Peruna-fenkolinlehtipata

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Patatas Bravas

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Vihanneksia sitruunakastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Paistettuja vihanneksia ja kurkkukastiketta

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Puutarhurin kasvispata