Kikherneitä ja keitettyjä munia
Tässä nopeasti valmistuva lounasruoka tai kevyt iltapala, jonka ainekset ovat usein valmiiksi kotona. Tarjoile lisänä intialaista leipää tai lämmitettyjä pitaleipiä.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 2 prk keitettyjä kikherneitä
- 4 kananmunaa
- 1 keskikokoinen sipuli
- 3 tomaattia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
- 1 vajaa dl ruokaöljyä
- 1 tl suolaa
- 1 rkl jauhettua punaista chiliä
- 1 tl kurkumaa
- 1 dl vettä
- 1-2 rkl silputtua korianteria
- 1½ tl garam masalaa
Valmistusohje
1. Huuhtele ja valuta kikherneet huolellisesti. Keitä kananmunat koviksi ja puolita ne kuvan näyttämällä tavalla. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna tomaatit. Kuori ja purista valkosipulinkynnet.
2. Kuumenna öljy keskilämmöllä paistin- tai wokkipannussa. Lisää sipuli, tomaatit, valkosipuli ja inkivääri ja kuullota 2-3 minuuttia, kunne sipuli on ruskistunut muttei palanut. Lisää veteen suola, chili ja kurkuma ja sekoita, kunnes suola on liuennut. Kaada mausteseos paistinpannuun, sekoita ja keitä 5-6 minuuttia.
3. Lisää kikherneet, sekoita ja hauduta 3-4 minuuttia, kunnes herneet ovat lämmenneet ja sekoittuneet kastikkeeseen. Lisää korianteri ja munanpuolikkaat. Ripottele pinnalle garam masala.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan