Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kikherneitä ja keitettyjä munia

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 annosta

  • 2 prk keitettyjä kikherneitä
  • 4 kananmunaa
  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 3 tomaattia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1 vajaa dl ruokaöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl jauhettua punaista chiliä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 dl vettä
  • 1-2 rkl silputtua korianteria
  • 1½ tl garam masalaa

Valmistusohje

1. Huuhtele ja valuta kikherneet huolellisesti. Keitä kananmunat koviksi ja puolita ne kuvan näyttämällä tavalla. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna tomaatit. Kuori ja purista valkosipulinkynnet.

2. Kuumenna öljy keskilämmöllä paistin- tai wokkipannussa. Lisää sipuli, tomaatit, valkosipuli ja inkivääri ja kuullota 2-3 minuuttia, kunne sipuli on ruskistunut muttei palanut. Lisää veteen suola, chili ja kurkuma ja sekoita, kunnes suola on liuennut. Kaada mausteseos paistinpannuun, sekoita ja keitä 5-6 minuuttia.

3. Lisää kikherneet, sekoita ja hauduta 3-4 minuuttia, kunnes herneet ovat lämmenneet ja sekoittuneet kastikkeeseen. Lisää korianteri ja munanpuolikkaat. Ripottele pinnalle garam masala.

Lisää aiheesta:

RapucurryPinaatti-perunacurryMausteisia vihanneksiaPapu-linssicurryKikhernecurrya ja perunoitaMustasilmäpapuja intialaiseen tapaan
MunatVälipalatAlkuruoatGluteenitonLaktoositonKasvisruokaGoGreen

Tässä nopeasti valmistuva lounasruoka tai kevyt iltapala, jonka ainekset ovat usein valmiiksi kotona. Tarjoile lisänä intialaista leipää tai lämmitettyjä pitaleipiä.

Pääruoat
Kasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Munat
  • 23.06.202212:52
    Kananmuna

    Munavoi – Katin kikalla teet klassikkolevitteen entistäkin helpommin!

  • 22.03.201606:00
    Graavilohi

    Paistettua parsaa, kylmäsavulohta, uppomuna ja limetti-tillivoisulaa

  • 21.03.201614:23
    Kananmuna

    Momofukun marinoidut kananmunat

  • 21.03.201607:45
    Pääsiäinen

    Munapaistokset

  • 10.04.201408:53
    Ajankohtaista

    Uppomunia ja pekonia