Kevyttä silliä venäläisittäin

Silli kuuluu rasvaisimpiin kaloihin, mutta niiden rasva on terveellistä joten nauti silliä hyvällä omallatunnolla. Tässä silli tarjoillaan venäläisittäin suolakurkun ja punajuuren sekä kevyen mutta maukkaan kastikkeen kera.

Neljälle

  • 1 prk valutettuja sillifileitä
  • 1 ½ dl säilykepunajuuria
  • 1 ½ suolakurkkua
  • 1 ½ suikaloitua purjoa
  • 2 dl mietoa, maustamatonta jogurttia
  • 1 rkl makeaa sinappia
  • 1 tl currya
  • 1 rkl raastettua piparjuurta
  • ½ dl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

1. Paloittele sillit 1 cm kokoisiksi paloiksi, asettele vadille.

2. Hienonna punajuuret ja suolakurkku sekä purjo. Asettele ne raidoiksi sillin päälle. Koristele tillillä.

3. Kastike: Sekoita jogurtti, sinappi, curry, piparjuuri ja tilli kastikkeeksi. Tarjoile erillisestä kulhosta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!