Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kevyt lihapullapata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Maistuvasta padasta riittää 4:lle ruokailijalle.

  • Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 400 g naudan jauhelihaa, vähärasvaista (7%)
  • 200 g sika-nautajauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 1 tl ruokasuolaa, jodioitua
  • 0.25tl mustapippuria
  • 3 tl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 tl kuivattua fenkolia
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 2.5 dl vettä
  • 0.5 kpl kananliemikuutiota (sisältää vehnää)
  • 1 prk (420 g) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
  • 1.5 kpl kesäkurpitsaa (zucchini)

PÄÄLLE

  • 1.5 dl tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Kuori ja hienonna sipuli.

Sekoita puolet sipulista, jauheliha, kananmuna, suola ja pippuri keskenään.

Pyöritä massasta kostein sormin 16 kpl lihapullia.

Paista lihapullat erissä, öljyssä paistinpannulla noin 5 minuuttia. Siirrä sivuun.

Lisää öljyä pannulle. Kuori ja murskaa valkosipuli pannulle, lisää myös fenkoli ja loput sipulista. Paista muutaman minuutin ajan.

Lisää tomaattimurska, vesi ja liemikuutiot. Valuta joukkoon pavut, kuutioi mukaan kesäkurpitsa.

Nosta lihapullat joukkoon. Keitä kannen alla 15-20 minuuttia.

Koristele tuoreella basilikalla.

Lisää aiheesta:

Helppo bouillabaisseMausteisia vihanneksiaKevyt kreikkalainen lihaperunasoselaatikkoKevyt lihapullapataNopea ranskalainen lihapataKevyet punajuuri-jauhelihapihvit
JauhelihakeittoKevytLaktoositonKeventäjätPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihakeitto
  • 22.01.202413:02
    Kaalikeitto

    Kaalikeitto 2.0 – Imanin ja Leenan hittiohje

  • 09.01.202414:00
    Minestronekeitto

    Vappu Pimiän minestronekeitto

  • 03.03.202215:36
    Harri Syrjänen

    Harri Syrjäsen lasagnekeitto

  • 12.11.201816:45
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin kaali-jauhelihakeitto

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Jauhelihakeitto kylmäsavuporolla