Kevyt lihapullapata

Maistuvasta padasta riittää 4:lle ruokailijalle.

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 400 g naudan jauhelihaa, vähärasvaista (7%)
  • 200 g sika-nautajauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 1 tl ruokasuolaa, jodioitua
  • 0.25tl mustapippuria
  • 3 tl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 tl kuivattua fenkolia
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 2.5 dl vettä
  • 0.5 kpl kananliemikuutiota (sisältää vehnää)
  • 1 prk (420 g) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
  • 1.5 kpl kesäkurpitsaa (zucchini)

PÄÄLLE

  • 1.5 dl tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Kuori ja hienonna sipuli.

Sekoita puolet sipulista, jauheliha, kananmuna, suola ja pippuri keskenään.

Pyöritä massasta kostein sormin 16 kpl lihapullia.

Paista lihapullat erissä, öljyssä paistinpannulla noin 5 minuuttia. Siirrä sivuun.

Lisää öljyä pannulle. Kuori ja murskaa valkosipuli pannulle, lisää myös fenkoli ja loput sipulista. Paista muutaman minuutin ajan.

Lisää tomaattimurska, vesi ja liemikuutiot. Valuta joukkoon pavut, kuutioi mukaan kesäkurpitsa.

Nosta lihapullat joukkoon. Keitä kannen alla 15-20 minuuttia.

Koristele tuoreella basilikalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.