Kevyt lihapullapata
Maistuvasta padasta riittää 4:lle ruokailijalle.
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon
Ainekset
- 1 sipuli
- 400 g naudan jauhelihaa, vähärasvaista (7%)
- 200 g sika-nautajauhelihaa
- 1 kananmuna
- 1 tl ruokasuolaa, jodioitua
- 0.25tl mustapippuria
- 3 tl oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 tl kuivattua fenkolia
- 400 g tomaattimurskaa
- 2.5 dl vettä
- 0.5 kpl kananliemikuutiota (sisältää vehnää)
- 1 prk (420 g) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
- 1.5 kpl kesäkurpitsaa (zucchini)
PÄÄLLE
- 1.5 dl tuoretta basilikaa
Valmistusohje
Kuori ja hienonna sipuli.
Sekoita puolet sipulista, jauheliha, kananmuna, suola ja pippuri keskenään.
Pyöritä massasta kostein sormin 16 kpl lihapullia.
Paista lihapullat erissä, öljyssä paistinpannulla noin 5 minuuttia. Siirrä sivuun.
Lisää öljyä pannulle. Kuori ja murskaa valkosipuli pannulle, lisää myös fenkoli ja loput sipulista. Paista muutaman minuutin ajan.
Lisää tomaattimurska, vesi ja liemikuutiot. Valuta joukkoon pavut, kuutioi mukaan kesäkurpitsa.
Nosta lihapullat joukkoon. Keitä kannen alla 15-20 minuuttia.
Koristele tuoreella basilikalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka