Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kevyt lihapullapata

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon

Ainekset

  • 1 kpl sipulia
  • 400 g naudan jauhelihaa, rasvaa 7 %
  • 200 g sika-nautajauhelihaa
  • 1 kpl kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • 0.25 tl mustapippuria
  • 3 tl oliiviöljyä
  • 1 kynsi valkosipulia
  • 2 tl kuivattua fenkolia
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 2.5 dl vettä
  • 0.5 kpl kananliemikuutiota
  • 1 prk (420 g) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
  • 1.5 kpl kesäkurpitsaa

PÄÄLLE

  • 1.5 dl tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita puolet sipulista, jauheliha, kananmuna, suola ja pippuri keskenään.

Pyöritä massasta kostein sormin 16 kpl lihapullia. Paista lihapullat erissä, öljyssä paistinpannulla noin 5 minuuttia. Siirrä sivuun.

Lisää öljyä pannulle. Kuori ja murskaa valkosipuli pannulle, lisää myös fenkoli ja loput sipulista. Paista muutaman minuutin ajan.

Lisää tomaattimurska, vesi ja liemikuutiot. Valuta joukkoon pavut, kuutioi mukaan kesäkurpitsa. Nosta lihapullat joukkoon. Keitä kannen alla 15-20 minuuttia.

Maistuvasta padasta riittää 4:lle ruokailijalle. Energiapitoisuus: 440 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta <a href="http://keventajat.fi/">keventajat.fi</a>.

Koristele tuoreella basilikalla.

Lisää aiheesta:

Kevyt lihapullapataSuppilovahvero-lihapullat ja omenakastikeLinssi-jauhelihakastike bolognalaiseen tapaanPunajuuri-jauhelihapihvitKalkkuna-broileri-yrttilihapullatKesäkurpitsa-tomaattipasta
LihapullatKevytLaktoositonKeventäjätNopeat ja helpotVideoreseptitPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat
  • 12.03.202209:30
    Pasta

    Harri Syrjäsen lihapullapasta

  • 27.08.202109:32
    Kari Aihinen

    Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa

  • 09.04.202110:18
    Nopeat ja helpot

    Samasta padasta: Timjalihapullat ja palsternakkamuusi – pehmeimmät lihapullat ikinä!

  • 08.03.202110:15
    Hans Välimäki

    Helppo arkiruoka jauhelihasta: Hans Välimäen lihapullat tomaattikastikkeessa

  • 21.04.202010:05
    Pääruoat

    Ikean lihapullat ja kermakastike – aito ja oikea resepti