Kevyt lihapullapata
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5665212/landscape16_9/515/290/6c9d105d7a8c3e12c4053e8d558b38a0/sR/lihapullapata-11267.jpg)
Maistuvasta padasta riittää 4:lle ruokailijalle. Energiapitoisuus: 440 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon
Ainekset
- 1 kpl sipulia
- 400 g naudan jauhelihaa, rasvaa 7 %
- 200 g sika-nautajauhelihaa
- 1 kpl kananmunaa
- 1 tl suolaa
- 0.25 tl mustapippuria
- 3 tl oliiviöljyä
- 1 kynsi valkosipulia
- 2 tl kuivattua fenkolia
- 400 g tomaattimurskaa
- 2.5 dl vettä
- 0.5 kpl kananliemikuutiota
- 1 prk (420 g) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
- 1.5 kpl kesäkurpitsaa
PÄÄLLE
- 1.5 dl tuoretta basilikaa
Valmistusohje
Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita puolet sipulista, jauheliha, kananmuna, suola ja pippuri keskenään.
Pyöritä massasta kostein sormin 16 kpl lihapullia. Paista lihapullat erissä, öljyssä paistinpannulla noin 5 minuuttia. Siirrä sivuun.
Lisää öljyä pannulle. Kuori ja murskaa valkosipuli pannulle, lisää myös fenkoli ja loput sipulista. Paista muutaman minuutin ajan.
Lisää tomaattimurska, vesi ja liemikuutiot. Valuta joukkoon pavut, kuutioi mukaan kesäkurpitsa. Nosta lihapullat joukkoon. Keitä kannen alla 15-20 minuuttia.
Koristele tuoreella basilikalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka