Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kevyt janssoninkiusaus

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton

Neljälle

  • 1 kg perunoita
  • 3 keltasipulia
  • 1 nippu tilliä
  • 1 maustemitta valkopippuria
  • 2 prk (pientä) anjovisfileitä, n. 25 fileetä
  • 2 ½ dl kulutusmaitoa
  • 1 rkl juoksevaa margariinia tai voisulaa
  • 1 rkl anjovislientä
  • korppujauhoja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori perunat ja sipulit. Viipaloi sipuli ohuesti ja suikaloi perunat pieniksi. Hienonna tilli karkeasti.

2. Lado voideltuun, uuninkestävään vuokaan kerroksittain perunoita, sipulia, tilliä, valkopippuria ja anjovisfileitä. Kaada päälle maito ja anjovisliemi. Penslaa päällimmäiset perunasuikaleet voisulalla.

3. Ripottele päälle korppujauhoja. Gratinoi uunissa 45 minuuttia.

Janssoninkiusauksestakin voi tehdä kevyen! Vaihda kermamaito kulutusmaitoon tai tavalliseen kevytmaitoon (lisää silloin kuitenkin muutama ruokalusikallinen kermaa). Lisää makua ruokaan saat tillistä. Älä käytä suuria määriä voita, valele vain ylimmät perunasuikaleet pienellä määrällä voisulaa.

Lisää aiheesta:

PerunagratiiniAnjovislaatikko tillilläSaaristolaissilakatGraavatut silakat perunallaTomaattisilakatIsoäidin porsaskääryleet
JanssoninkiusausKevytKananmunatonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Janssoninkiusaus
  • 13.09.202114:46
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Janssoninkiusaus – Kari Aihisen täydellinen ohje

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Janssoninkiusaus

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kevyt janssoninkiusaus

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kevyt anjoviskiusaus á la Sami Garam

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sami Tallbergin janssoninkiusaus deluxe