Kevyt janssoninkiusaus
Janssoninkiusauksestakin voi tehdä kevyen! Vaihda kermamaito kulutusmaitoon tai tavalliseen kevytmaitoon (lisää silloin kuitenkin muutama ruokalusikallinen kermaa). Lisää makua ruokaan saat tillistä. Älä käytä suuria määriä voita, valele vain ylimmät perunasuikaleet pienellä määrällä voisulaa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Neljälle
- 1 kg perunoita
- 3 keltasipulia
- 1 nippu tilliä
- 1 maustemitta valkopippuria
- 2 prk (pientä) anjovisfileitä, n. 25 fileetä
- 2 ½ dl kulutusmaitoa
- 1 rkl juoksevaa margariinia tai voisulaa
- 1 rkl anjovislientä
- korppujauhoja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori perunat ja sipulit. Viipaloi sipuli ohuesti ja suikaloi perunat pieniksi. Hienonna tilli karkeasti.
2. Lado voideltuun, uuninkestävään vuokaan kerroksittain perunoita, sipulia, tilliä, valkopippuria ja anjovisfileitä. Kaada päälle maito ja anjovisliemi. Penslaa päällimmäiset perunasuikaleet voisulalla.
3. Ripottele päälle korppujauhoja. Gratinoi uunissa 45 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa