Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kevyt hedelmätorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon

8-10 palaa

  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl vehnäjauhoa
  • ½ dl perunajauhoa
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 3 tippaa karvasmanteliesanssia
  • 3 liivatelehteä
  • 3 dl hedelmien lientä + ananasmehua
  • 1 pieni purkki ananasta (220 g)
  • 1 purkki mandaariinilohkoja (312 g)
  • 10 tummaa viinirypälettä

Valmistusohje

1. Torttupohja: Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele ja leivitä torttuvuoka. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi ja kuohkeaksi ja tipauta joukkoon karvasmanteliesanssi. Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauho sekä leivinjauhe ja kääntele munaseokseen. Levitä taikina vuokaan.

2. Paista uunin alatasolla 10 minuuttia. Torttupohjan täytyy irrota reunoista. Ota uunista ja anna jäähtyä hieman. Kumoa pohja ja jäähdytä kokonaan.

3. Pane liivatelehdet likoon veteen 5 minuutiksi. Valuta säilykehedelmien liemet kulhoon ja lisää mehua, niin että nestettä on 3 dl. Kiehauta mehu. Purista liivatteet kuiviksi ja liuota ne kuumaan liemeen. Jäähdytä ja pane viileään, kunnes liemi alkaa hyytyä.

4. Puolita rypäleet ja poista siemenet. Asettele torttupohjalle kauniiseen kuvioon ananasrenkaat, mandariiniviipaleet ja rypäleenpuolikkaat. Kaada päälle paksuuntunut hyytelö. Anna hyytyä kokonaan ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Tatin-neitien Tarte TatinPääsiäistorttu hedelmien kanssaAppelsiini-mansikkatarteKiivitarteletitHedelmäsalaatti torttukulhossa nekkukannen allaOmenamarenki
TorttuKevytLaktoositonKeventäjätJälkiruoatHedelmät ja marjat

Herkullisen tortun saa aikaan ilman voita ja kermaakin. Tee siis kaunis hedelmätorttu. Tämä käy myös niille, joille maitotuotteet eivät sovi. Tortusta tulee kaunein matalassa ryppyreunaisessa vuoassa.

Tuoreimmat aiheesta

Torttu
  • 03.08.202407:30
    Marjat

    Mascarpone-marjatorttu ilman uunia

  • 06.12.201816:45
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin Nutella-vaahtokarkkitortut

  • 02.12.201511:40
    kaupalliset

    Gluteenittomat joulutortut

  • 18.02.201300:00
    Runebergintortut

    Runebergin tortut kevyemmin

  • 18.02.201300:00
    Vadelmapiirakka

    Ylellinen vadelmavaahtotorttu