Kevyt broileripäivällinen

Broileri on jo sinällään kevyttä ruokaa, ja jos sen keittää, valmistuksessa ei tarvitse rasvaa lainkaan. Vedä mielellään linnulta nahka pois ennen tarjoilua.

Neljälle

  • 1 broileri, noin 1,3 kg
  • 1 kanaliemikuutio
  • 6 kokonaista valkopippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 4 mausteneilikkaa
  • 1 nippu tilliä silputtuna
  • 1 iso kurkku

Valmistusohje

1. Halkaise broileri kahtia ja laita puolikkaat kattilaan, kaada päälle vettä, niin että se melkein peittää ja murenna joukkoon liemikuutio. Lisää mausteet jo suurin osa tillistä.

2. Keitä hiljalleen, kunnes broileri on kypsä, noin 35-40 minuuttia.

3. Kuori kurkku, leikkaa se sauvoiksi ja pane ne kiehumaan mukaan 5 viimeiseksi minuutiksi. Tarjoile broileri ripoteltuna tillisilpulla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!