Mainos
Mainos

Tässä ohjeessa blinit tarjoillaan kasviskaviaarin (esim Cavi Art) kera. Kasviskaviaari on merilevästä valmistettu kaviaarin tyyppinen tuote, jota kasvisruokailijat ja kala-allergisetkin voivat nauttia. Kasviskaviaaria on saatavana eri väreissä. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta <a href="http://keventajat.fi/">keventajat.fi</a>.

Ainekset

  • 1.5 dl kermaviiliä, rasvaa 3,5 %
  • 7 g hiivaa
  • 1 dl tattarijauhoja
  • 0.5 dl rasvatonta maitoa
  • 0.25 tl suolaa
  • 1 kpl kananmunaa
  • 2 rkl rypsiöljyä

Lisäksi

  • 100 g salottisipulia
  • 1 dl creme fraiche 12 %
  • 1 prk (170 g) Cavi-Art merilevävalmistetta
  • mustapippuria

Valmistusohje

Lämmitä kevytkermaviili kädenlämpöiseksi ja murusta sekaan hiiva. Vatkaa joukkoon tattarijauhot ja anna kohota parisen tuntia huoneenlämmössä tai pidempään viileässä.

Lisää joukkoon kuuma maito, suola, rypsiöljy (1 rkl), keltuainen ja vaahdoksi vatkattu valkuainen. Paista paksuhkot blinit lettu- tai blinipannussa rypsiöljyssä.

Nauti kuumina hienoksi leikatun sipulin, creme fraichen ja Cavi-Artin kanssa.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.