Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kevyet blinit

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka

Ainekset

  • 1.5 dl kermaviiliä, rasvaa 3,5 %
  • 7 g hiivaa
  • 1 dl tattarijauhoja
  • 0.5 dl rasvatonta maitoa
  • 0.25 tl suolaa
  • 1 kpl kananmunaa
  • 2 rkl rypsiöljyä

Lisäksi

  • 100 g salottisipulia
  • 1 dl creme fraiche 12 %
  • 1 prk (170 g) Cavi-Art merilevävalmistetta
  • mustapippuria

Valmistusohje

Lämmitä kevytkermaviili kädenlämpöiseksi ja murusta sekaan hiiva. Vatkaa joukkoon tattarijauhot ja anna kohota parisen tuntia huoneenlämmössä tai pidempään viileässä.

Lisää joukkoon kuuma maito, suola, rypsiöljy (1 rkl), keltuainen ja vaahdoksi vatkattu valkuainen. Paista paksuhkot blinit lettu- tai blinipannussa rypsiöljyssä.

Nauti kuumina hienoksi leikatun sipulin, creme fraichen ja Cavi-Artin kanssa.

Lisää aiheesta:

KasvispannukakkuRaikas ja ripeä lohikeittoPunajuuri-jauhelihapihvitKaalilaatikko riisi-rukiistaArtisokalla ja fetalla täytetyt kuharullatHapankaalisämpylät
BlinitKevytBlinikausiKasvisruokaKeventäjätVideoreseptitAlkuruoat

Tässä ohjeessa blinit tarjoillaan kasviskaviaarin (esim Cavi Art) kera. Kasviskaviaari on merilevästä valmistettu kaviaarin tyyppinen tuote, jota kasvisruokailijat ja kala-allergisetkin voivat nauttia. Kasviskaviaaria on saatavana eri väreissä. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta <a href="http://keventajat.fi/">keventajat.fi</a>.

Suolaiset leivonnaiset
Leivonta

Tuoreimmat aiheesta

Blinit
  • 14.02.202015:24
    Blinit

    Ravintola Lyonin perunaohukaiset – tee blinit kuten klassikkoravintolassa!

  • 24.01.202007:48
    Tartar

    Blinit Mikko Kaukosen tapaan – helppo blinitaikina ja peuratartar

  • 08.02.201607:09
    Päivän resepti

    Blini-boston

  • 06.03.201514:34
    Blinikausi

    Vapun valtakunta: Isot blinit

  • 30.04.201509:51
    Makuja ja Elämää

    Pikablinit Lindströmin röran ja sienisalaatin kera