Kevyesti savustettua kinkkua pennesalaatin kera

Pasta on hyvä salaattipohja. Tähän salaattiin olemme valinneet pennepastaa, mutta voit toki valita mitä tahansa muutakin pastaa. Tämäkin salaatti toimii hyvin yksikseen tarjoiltuna.

Neljälle

  • 300 g kevyesti savustettua kinkkua siivuina
  • 100 g penneä tai muuta pastaa
  • 100 g sokeriherneitä
  • 12-16 mustaa oliivia
  • 12 cocktailtomaattia
  • 1 ½ rkl punaviinietikkaa
  • 1 ½ rkl vettä
  • 2 maustemittaa suolaa
  • valkopippuria
  • 3 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Keitä pennet pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä huuhtomalla pastaa kylmässä vedessä.

2. Vinaigrette: Sekoita viinietikkaa, vettä, suolaa ja valkopippuria tehosekoittimessa kovimmalla teholla 10 sekuntia. Lisää öljy ja sekoita vielä muutama sekunti.

3. Puhdista sokeriherneet ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi. Sekoita penne, sokeriherneet ja oliivit vinaigretten kanssa kulhossa. Asettele salaatti, kinkku ja tomaatit kauniisti lautasille.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.