Keväinen perunakeitto purjolla
Helppoa, halpaa ja ihanan maukasta. Jos haluat keitosta hieman ylellisemmän, soseutat sen tehosekoittimessa ja lisäät 1 dl kuohukermaa. Voit myös tarjoilla keiton kylmänä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle-kuudelle
- 6-7 perunaa, kuorittuina ja viipaloituina
- 1 iso purjo, viipaleina
- 1 lohko juuriselleriä, suikaleina
- 1 ½ l lientä kuutiosta
- 6 valkopippuria
- 6 mustapippuria
- 1 tl timjamia
- 1 nippu persiljaa
- suolaa
Valmistusohje
1. Puhdista vihannekset. Kuumenna liemi kiehuvaksi, lisää vihannekset ja mausteet. Keitä kunnes perunat ovat pehmenneet. Vatkaa keittoa niin että perunat muusautuvat. Mausta suolalla. Ripottele päälle persiljaa, tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan