Keväinen perunakeitto purjolla
Helppoa, halpaa ja ihanan maukasta. Jos haluat keitosta hieman ylellisemmän, soseutat sen tehosekoittimessa ja lisäät 1 dl kuohukermaa. Voit myös tarjoilla keiton kylmänä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle-kuudelle
- 6-7 perunaa, kuorittuina ja viipaloituina
- 1 iso purjo, viipaleina
- 1 lohko juuriselleriä, suikaleina
- 1 ½ l lientä kuutiosta
- 6 valkopippuria
- 6 mustapippuria
- 1 tl timjamia
- 1 nippu persiljaa
- suolaa
Valmistusohje
1. Puhdista vihannekset. Kuumenna liemi kiehuvaksi, lisää vihannekset ja mausteet. Keitä kunnes perunat ovat pehmenneet. Vatkaa keittoa niin että perunat muusautuvat. Mausta suolalla. Ripottele päälle persiljaa, tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Anun mokkakakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti