Kesäsilakat
Tarjoile tämä maukas arkiruoka lämpimänä vastakeitettyjen uusien perunoiden kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 hengelle
- 600 g silakkafileitä
- 3 tl suolaa
- voita paistovuokaan
- 4-5 tomaattia
- 1 dl hienonnettua tilliä
- 10-15 murskattua maustepippuria
- 5-10 murskattua valkopippuria
- 2 rkl voita
- 1-2 dl kermaa
Valmistusohje
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Suolaa kevyesti silakoiden lihapuoli ja kääri fileet rullalle nahkapuoli ulospäin. Lado rullat vieriviereen riveihin voideltuun uunivuokaan.
2. Huuhtele, viipaloi ja suolaa kevyesti tomaatit ja asettele siivut rivien väleihin. Sirottele päälle tillisilppu ja pippurimurske sekä voinokareita.
3. Mausta kerma suolalla ja kaada vuokaan. Paista noin 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti