Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kesän ensimmäinen kasviskeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka

6 annosta

  • 300 g uuden sadon porkkanoita
  • 400 g uuden sadon purjoja
  • 400 g uusia perunoita
  • 400 g uuden sadon sipuleita
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 1 nippu persiljaa
  • 50 g voita
  • 1 1/4 litraa vettä
  • 1 tl suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

1. Puhdista purjo ja leikkaa se 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja leikkaa porkkanat, perunat ja sipuli pienehköiksi paloiksi. Sulata voi reilun kokoisessa padassa ja kuullota sipulia ja purjoa muutama minuutti ilman, että ne ruskistuvat. Sekoita aina välillä.

2. Lisää porkkanat, perunat, suola ja vesi ja keitä kasvikset pehmeiksi. Kaada kasvikset lävikköön. Hienonna persilja ja ruohosipuli.

3. Survo kasvikset tai soseuta ne tehosekoittimella. Sekoita kasvissose ja kasvisten keitinliemi padassa. Kiehauta, lisää ruohosipuli ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää juuri ennen tarjoilua keiton pinnalle nokare kylmää voita ja hienonnettua persiljaa.

Tämä keitto on ehdottomasti valmistettava kesän ensimmäisistä kasviksista. Valitse siis pieniä, maukkaita perunoita, hentoja porkkanoita, mietoja ja tuoreita sipuleita sekä purjoja. Näin keitosta tulee yhtä suloinen kuin kesä itsekin. Alkuperäisohje on peräisin Ranskasta, eräästä Loiren laakson linnan keittiöstä. Ei kannata antaa keiton odottaa vieraita, anna mieluummin vieraiden odottaa keittoa. Lisukkeeksi sopii vaalea maalaisleipä.

Lisää aiheesta:

Merimiehen turskapataRanskalainen kasviskeittoAnn-Marin keittoCrème VichyssoiseJuureskeittoVegepyttipannu linsseillä
KasviskeittoAlkuruoatKevytKananmunatonGluteenitonSadonkorjuuKasvisruokaKeventäjätPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto
  • 27.1.10:01
    Huomenta Suomi

    Sauli Kemppaisen purjo-perunakeitto ja kukkakaalikeitto

  • 15.11.202414:05
    Kurpitsakeitto

    Tärkkilän Selman kurpitsakeitto

  • 04.10.202407:44
    Papukeitto

    Meksikolainen papukeitto

  • 03.11.202315:07
    Tomaattikeitto

    Uunissa paahdettu tomaattikeitto

  • 12.10.202309:40
    Juureskeitto

    Paahdettu palsternakkakeitto