Kesän ensimmäinen kasviskeitto
Tämä keitto on ehdottomasti valmistettava kesän ensimmäisistä kasviksista. Valitse siis pieniä, maukkaita perunoita, hentoja porkkanoita, mietoja ja tuoreita sipuleita sekä purjoja. Näin keitosta tulee yhtä suloinen kuin kesä itsekin. Alkuperäisohje on peräisin Ranskasta, eräästä Loiren laakson linnan keittiöstä. Ei kannata antaa keiton odottaa vieraita, anna mieluummin vieraiden odottaa keittoa. Lisukkeeksi sopii vaalea maalaisleipä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
6 annosta
- 300 g uuden sadon porkkanoita
- 400 g uuden sadon purjoja
- 400 g uusia perunoita
- 400 g uuden sadon sipuleita
- 1 nippu ruohosipulia
- 1 nippu persiljaa
- 50 g voita
- 1 1/4 litraa vettä
- 1 tl suolaa
- pippuria
Valmistusohje
1. Puhdista purjo ja leikkaa se 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja leikkaa porkkanat, perunat ja sipuli pienehköiksi paloiksi. Sulata voi reilun kokoisessa padassa ja kuullota sipulia ja purjoa muutama minuutti ilman, että ne ruskistuvat. Sekoita aina välillä.
2. Lisää porkkanat, perunat, suola ja vesi ja keitä kasvikset pehmeiksi. Kaada kasvikset lävikköön. Hienonna persilja ja ruohosipuli.
3. Survo kasvikset tai soseuta ne tehosekoittimella. Sekoita kasvissose ja kasvisten keitinliemi padassa. Kiehauta, lisää ruohosipuli ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää juuri ennen tarjoilua keiton pinnalle nokare kylmää voita ja hienonnettua persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan