Kesäkurpitsaa salamissa
Kesäkurpitsa saa salamista maistuvan kuoren. Grillaa ja nauti nopeat grilliherkut Sami Garamin ohjeella.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Raaka-aineet
- 1 kesäkurpitsa
- suolaa
- 1 pkt salamia viipaleina
- 4 rkl sinappia
- 1 patonki
- 6 rkl öljyä
- 3 tomaattia
- 3 aurinkokuivattua tomaattia
- fetajuustoa
- oliiveja
- mustapippuria
- ruohosipulia
Valmistusohje
Leikkaa kesäkurpitsa noin sentin paksuisiksi viiden sentin pituisiksi suikaleiksi.
Ripottele niiden päälle vähän suolaa ja ”itketä” niitä vartti. Kuivaa kesäkurpitsanpalat ja mausta ne sinapilla. Kietaise kunkin ympärille salamiviipale ja grillaa paloja muutamia minuutteja.
Leikkaa patonki viipaleiksi ja sivele ne öljyllä. Grillaa palat rapeiksi ja mausta suolalla.
Lohko tomaatit ja sekoita ne keskenään. Mausta mustapippurilla ja reilulla määrällä paloiksi leikattua ruohosipulia. Kostuta vielä aurinkokuivattujen tomaattien öljyllä ja nosta päälle fetajuustokuutioita ja oliiveja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje