Kesäkurpitsaa salamissa
Kesäkurpitsa saa salamista maistuvan kuoren. Grillaa ja nauti nopeat grilliherkut Sami Garamin ohjeella.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Raaka-aineet
- 1 kesäkurpitsa
- suolaa
- 1 pkt salamia viipaleina
- 4 rkl sinappia
- 1 patonki
- 6 rkl öljyä
- 3 tomaattia
- 3 aurinkokuivattua tomaattia
- fetajuustoa
- oliiveja
- mustapippuria
- ruohosipulia
Valmistusohje
Leikkaa kesäkurpitsa noin sentin paksuisiksi viiden sentin pituisiksi suikaleiksi.
Ripottele niiden päälle vähän suolaa ja ”itketä” niitä vartti. Kuivaa kesäkurpitsanpalat ja mausta ne sinapilla. Kietaise kunkin ympärille salamiviipale ja grillaa paloja muutamia minuutteja.
Leikkaa patonki viipaleiksi ja sivele ne öljyllä. Grillaa palat rapeiksi ja mausta suolalla.
Lohko tomaatit ja sekoita ne keskenään. Mausta mustapippurilla ja reilulla määrällä paloiksi leikattua ruohosipulia. Kostuta vielä aurinkokuivattujen tomaattien öljyllä ja nosta päälle fetajuustokuutioita ja oliiveja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta