Kesäkurpitsaa juuston kera
Varsinkin syksyisin kesäkurpitsaa eli zucchinia on usein tarjolla edullisesti. Sitä käytetään moniin välimerellisiin ruokiin, mutta tämä lisäkeruoka on ylivoimaisen helppo ja nopea valmistaa - ja hyvää.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 4 hengelle
Raaka-aineet
- 400 g kesäkurpitsaa
- 1 rkl salottisipulisilppua
- 100 g juustoraastetta
- 1 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja valkopippuria myllystä
Valmistusohje
1. Kuori kesäkurpitsa ja raasta se karkealla terällä, kuten juustokin.
2. Kääntele kurpitsasuikaleet ja sipulisilppu öljyssä pannulla minuutin verran. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla ja sirottele juustoraaste päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Harri Syrjäsen inkiväärishotti