Kesäkurpitsaa juuston kera
Varsinkin syksyisin kesäkurpitsaa eli zucchinia on usein tarjolla edullisesti. Sitä käytetään moniin välimerellisiin ruokiin, mutta tämä lisäkeruoka on ylivoimaisen helppo ja nopea valmistaa - ja hyvää.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 4 hengelle
Raaka-aineet
- 400 g kesäkurpitsaa
- 1 rkl salottisipulisilppua
- 100 g juustoraastetta
- 1 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja valkopippuria myllystä
Valmistusohje
1. Kuori kesäkurpitsa ja raasta se karkealla terällä, kuten juustokin.
2. Kääntele kurpitsasuikaleet ja sipulisilppu öljyssä pannulla minuutin verran. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla ja sirottele juustoraaste päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa