Kesäkurpitsaa juuston kera

Varsinkin syksyisin kesäkurpitsaa eli zucchinia on usein tarjolla edullisesti. Sitä käytetään moniin välimerellisiin ruokiin, mutta tämä lisäkeruoka on ylivoimaisen helppo ja nopea valmistaa - ja hyvää.

Ainekset

  • 4 hengelle

Raaka-aineet

  • 400 g kesäkurpitsaa
  • 1 rkl salottisipulisilppua
  • 100 g juustoraastetta
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja valkopippuria myllystä

Valmistusohje

1. Kuori kesäkurpitsa ja raasta se karkealla terällä, kuten juustokin.

2. Kääntele kurpitsasuikaleet ja sipulisilppu öljyssä pannulla minuutin verran. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla ja sirottele juustoraaste päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.