Kesäinen keitto
Monet eivät siedä perinteistä maitoliemistä kesäkeittoa. Miten olisi tämä soppa, jossa on ihania tuoreita ja rapeita kesän ensiherkkuja. Ellet halua ihan vegesoppaa, voit lisätä kanafileekuutiota kiehumaan sekaan.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 hengelle
- 1 1/2 l vihanneslientä
- (kuutioista tai fondista)
- 5 kpl minimaissia
- 100 g sokeriherneitä
- 5 retiisiä
- 1 porkkana
- 4 uutta perunaa
- 50 g pinaattia
- 1/4 kesäkurpitsaa
Valmistusohje
1. Pieni kaikki vihannekset suupaloiksi.
2. Kuumenna vihannesliemi kiehuvaksi ja lisää vihannespalat, hitaammin kypsyvät ensin. Keitä 5-10 minuuttia, älä ylikypsiksi, vaan jätä ne mieluummin hieman rapeiksi. Halutessasi kuutioi broilerin fileetä mukaan kiehumaan ennen kuin lisäät liemeen vihannekset. Kananlihan täytyy olla läpikypsää. Tarjoile keitto esim. leivän ja juuston kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje