Kesäinen juustosalaatti
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5651018/landscape16_9/515/290/f1ecc435b537217583c8ae42f2dfedc8/Bi/957435-5560.jpg)
Rapea salaatti rouskuu mukavasti suussa. Pähkinät, täysjyväleipä ja salaattijuusto antavat kesäiselle salaatille ruokaisuutta.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 prk salaattijuustoa
- 2 ruukkua vihreää salaattia
- nippu uusia porkkanoita
- 2 uutta sipulia
- 10 retiisiä
- pala kurkkua
- kirveliä
- 30 g saksanpähkinöitä
- oliiviöljyä
- balsamicoa
- 4 palaa täysjyväleipää
- 1 valkosipulinkynsi
Valmistusohje
Revi salaatit kulhoon. Viipaloi porkkanat, sipulit, retiisit ja kurkku aivan ohuiksi viipaleiksi sekaan. Silppua myös sipulinvarret salaattiin.
Nypi kirveliä salaatin mausteeksi ja sekoita pähkinät sen joukkoon. Roiskuttele balsamicoa ja oliiviöljyä mukaan ja sekoita salaatti hyvin.
Kuumenna oliiviöljyä pannulla ja mausta valkosipulilla. Paista leipä viipaleina, tankoina tai kuutioina rapeaksi ja mausta suolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka