Kesäinen juustosalaatti

Rapea salaatti rouskuu mukavasti suussa. Pähkinät, täysjyväleipä ja salaattijuusto antavat kesäiselle salaatille ruokaisuutta.

Ainekset

  • 1 prk salaattijuustoa
  • 2 ruukkua vihreää salaattia
  • nippu uusia porkkanoita
  • 2 uutta sipulia
  • 10 retiisiä
  • pala kurkkua
  • kirveliä
  • 30 g saksanpähkinöitä
  • oliiviöljyä
  • balsamicoa
  • 4 palaa täysjyväleipää
  • 1 valkosipulinkynsi

Valmistusohje

Revi salaatit kulhoon. Viipaloi porkkanat, sipulit, retiisit ja kurkku aivan ohuiksi viipaleiksi sekaan. Silppua myös sipulinvarret salaattiin.

Nypi kirveliä salaatin mausteeksi ja sekoita pähkinät sen joukkoon. Roiskuttele balsamicoa ja oliiviöljyä mukaan ja sekoita salaatti hyvin.

Kuumenna oliiviöljyä pannulla ja mausta valkosipulilla. Paista leipä viipaleina, tankoina tai kuutioina rapeaksi ja mausta suolalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!