Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kenialainen lihakeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 300 g luutonta naudanlihaa
  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • ¾ l vettä
  • 1 iso lohko valkokaalia, n. 400 g

Maissimyky

  • 2 ½ dl maissijauhoja
  • 3 dl vettä

Valmistusohje

1. Leikkaa lihat sentinkokoisiksi kuutioiksi, kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy keskilämpöiseksi padassa. Lisää lihat ja sipuli, paista 5 minuuttia, mausta suolalla, sitruunamehulla ja chilijauheella. Lisää tomaatit ja vesi, laita kansi päälle ja anna keiton kiehua 30 minuuttia.

2. Suikaloi sillä aikaa kaali, lisää kaali keittoon ja sekoita. Anna keiton kiehua vielä 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Keitä toisessa kattilassa vettä ugaliin (maissimykyyn). Vatkaa sekaan maissijauhot, sekoita koko ajan kunnes seos sakenee. Tarjoile keitto maissimykyn kera.

Lihakeiton lisukkeena tarjoilemme maissimykyä, ugalia. Ugali on tyypillinen kenialainen ruokalaji jota syödään myös pelkkien vihannesten tai lihamuhennoksen kera. Lihakeittoon voi käyttää naudan lapaa tai rintaa.

Lisää aiheesta:

Ruohosipulikeittoa maissillaBroileri-kinkku-paprikakeittoKiinalaista nuudeleita jauhelihan keraJauheliha-pastakeittoOhrakeittoMaissi-peruna-papumuhennos
LihakeittoLiharuokaKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Lihakeitto
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Pustan pojan gulassikeitto

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Taikinakannella peitetty lihaliemi-kasvisruukku

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lihaliemen keitto-ohjeet

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Mintun makuinen lammaskeitto

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Liha-vihanneskeitto