Kenialainen lihakeitto

Lihakeiton lisukkeena tarjoilemme maissimykyä, ugalia. Ugali on tyypillinen kenialainen ruokalaji jota syödään myös pelkkien vihannesten tai lihamuhennoksen kera. Lihakeittoon voi käyttää naudan lapaa tai rintaa.

Neljälle

  • 300 g luutonta naudanlihaa
  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • ¾ l vettä
  • 1 iso lohko valkokaalia, n. 400 g

Maissimyky

  • 2 ½ dl maissijauhoja
  • 3 dl vettä

Valmistusohje

1. Leikkaa lihat sentinkokoisiksi kuutioiksi, kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy keskilämpöiseksi padassa. Lisää lihat ja sipuli, paista 5 minuuttia, mausta suolalla, sitruunamehulla ja chilijauheella. Lisää tomaatit ja vesi, laita kansi päälle ja anna keiton kiehua 30 minuuttia.

2. Suikaloi sillä aikaa kaali, lisää kaali keittoon ja sekoita. Anna keiton kiehua vielä 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Keitä toisessa kattilassa vettä ugaliin (maissimykyyn). Vatkaa sekaan maissijauhot, sekoita koko ajan kunnes seos sakenee. Tarjoile keitto maissimykyn kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja