Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keltti ja sinisimpukat vihreässä kastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 600 g kelttifileetä nahkoineen
  • 25 g voita
  • suolaa ja valkopippuria
  • 20 sinisimpukkaa
  • ½ dl valkoviiniä
  • 1 dl vettä
  • 1 salottisipuli

Vihreä kastike

  • 1 salaattikerä
  • 1 salaattisipuli (kevätsipuli)
  • 1 nippu persiljaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • friteerattuja juuressuikaleita

Valmistusohje

1. Vihreä kastike: Hienonna salaatti, salaattisipuli ja persilja erittäin hienoksi tai hienonna mikserillä öljyn kanssa. Kastikkeen kuuluu olla rakenteeltaan samettista ja väriltään syvänvihreää. Mausta kastike suolalla, jauhetulla valkopippurilla ja balsamicolla.

2. Pese harjalla simpukat huolellisesti, heitä pois ne, jotka eivät sulkeudu, kun kopautat niitä pöytään. Hienonna salottisipuli ja sekoita yhteen veden ja valkoviinin kanssa isossa kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi, lisää simpukat ja peitä kannella. Ravista kattilaa silloin tällöin. Kaikkien syötävien simpukoiden tulee olla avautuneita, kun kattila otetaan liedeltä. Ne, jotka eivät avaudu, heitetään pois.

Tämän ruoan alkuperäisessä ohjeessa on käytetty kelttiä tai oikeastaan paksuhuulikelttiä (chelon labrosus), jota Suomen vesillä ei esiinny kalastettavaksi asti. Se onkin eteläisempien merien kala, joka on erittäin arvostettu Etelä-Euroopan ravintoloissa. Jos et omasta kalakaupastasi löydä kelttiä, korvaa se mielikalallasi.

3. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Sulata voi. Leikkaa fileet annospaloiksi ja mausta lihapuoli suolalla ja jauhetulla valkopippurilla. Aseta kalapalat voideltuun uunivuokaan ja penslaa ne voisulalla. Paista kalapaloja uunissa, kunnes ne ovat valkoisia kauttaaltaan, noin 5 minuuttia. Tarjoile keitettyjen sinisimpukoiden ja viherkastikkeen kera, sirottele pinnalle öljyssä keitettyjä ohuen ohuita juuressuikaleita.

Lisää aiheesta:

Sinisimpukat valkoviinissäKala-äyriäispastaSpagettia simpukoiden keraTurskaa ja simpukoitaChili-garam masala-kalaaMademuhennos
SinisimpukatKananmunatonGluteenitonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Sinisimpukat
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Marinoidut simpukat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Simpukat chilivoissa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sinisimpukoita foliossa

  • 02.06.201409:43
    Päivän resepti

    Sinisimpukoita valkoviinissä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Simpukoita Davidin lapsuuden tapaan