Mainos
Mainos

Keltti ja sinisimpukat vihreässä kastikkeessa

Tämän ruoan alkuperäisessä ohjeessa on käytetty kelttiä tai oikeastaan paksuhuulikelttiä (chelon labrosus), jota Suomen vesillä ei esiinny kalastettavaksi asti. Se onkin eteläisempien merien kala, joka on erittäin arvostettu Etelä-Euroopan ravintoloissa. Jos et omasta kalakaupastasi löydä kelttiä, korvaa se mielikalallasi.

Neljälle

  • 600 g kelttifileetä nahkoineen
  • 25 g voita
  • suolaa ja valkopippuria
  • 20 sinisimpukkaa
  • ½ dl valkoviiniä
  • 1 dl vettä
  • 1 salottisipuli

Vihreä kastike

  • 1 salaattikerä
  • 1 salaattisipuli (kevätsipuli)
  • 1 nippu persiljaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • friteerattuja juuressuikaleita

Valmistusohje

1. Vihreä kastike: Hienonna salaatti, salaattisipuli ja persilja erittäin hienoksi tai hienonna mikserillä öljyn kanssa. Kastikkeen kuuluu olla rakenteeltaan samettista ja väriltään syvänvihreää. Mausta kastike suolalla, jauhetulla valkopippurilla ja balsamicolla.

2. Pese harjalla simpukat huolellisesti, heitä pois ne, jotka eivät sulkeudu, kun kopautat niitä pöytään. Hienonna salottisipuli ja sekoita yhteen veden ja valkoviinin kanssa isossa kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi, lisää simpukat ja peitä kannella. Ravista kattilaa silloin tällöin. Kaikkien syötävien simpukoiden tulee olla avautuneita, kun kattila otetaan liedeltä. Ne, jotka eivät avaudu, heitetään pois.

3. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Sulata voi. Leikkaa fileet annospaloiksi ja mausta lihapuoli suolalla ja jauhetulla valkopippurilla. Aseta kalapalat voideltuun uunivuokaan ja penslaa ne voisulalla. Paista kalapaloja uunissa, kunnes ne ovat valkoisia kauttaaltaan, noin 5 minuuttia. Tarjoile keitettyjen sinisimpukoiden ja viherkastikkeen kera, sirottele pinnalle öljyssä keitettyjä ohuen ohuita juuressuikaleita.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.