Keltti ja sinisimpukat vihreässä kastikkeessa
Tämän ruoan alkuperäisessä ohjeessa on käytetty kelttiä tai oikeastaan paksuhuulikelttiä (chelon labrosus), jota Suomen vesillä ei esiinny kalastettavaksi asti. Se onkin eteläisempien merien kala, joka on erittäin arvostettu Etelä-Euroopan ravintoloissa. Jos et omasta kalakaupastasi löydä kelttiä, korvaa se mielikalallasi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 600 g kelttifileetä nahkoineen
- 25 g voita
- suolaa ja valkopippuria
- 20 sinisimpukkaa
- ½ dl valkoviiniä
- 1 dl vettä
- 1 salottisipuli
Vihreä kastike
- 1 salaattikerä
- 1 salaattisipuli (kevätsipuli)
- 1 nippu persiljaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- suolaa ja valkopippuria
Tarjoiluun
- friteerattuja juuressuikaleita
Valmistusohje
1. Vihreä kastike: Hienonna salaatti, salaattisipuli ja persilja erittäin hienoksi tai hienonna mikserillä öljyn kanssa. Kastikkeen kuuluu olla rakenteeltaan samettista ja väriltään syvänvihreää. Mausta kastike suolalla, jauhetulla valkopippurilla ja balsamicolla.
2. Pese harjalla simpukat huolellisesti, heitä pois ne, jotka eivät sulkeudu, kun kopautat niitä pöytään. Hienonna salottisipuli ja sekoita yhteen veden ja valkoviinin kanssa isossa kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi, lisää simpukat ja peitä kannella. Ravista kattilaa silloin tällöin. Kaikkien syötävien simpukoiden tulee olla avautuneita, kun kattila otetaan liedeltä. Ne, jotka eivät avaudu, heitetään pois.
3. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Sulata voi. Leikkaa fileet annospaloiksi ja mausta lihapuoli suolalla ja jauhetulla valkopippurilla. Aseta kalapalat voideltuun uunivuokaan ja penslaa ne voisulalla. Paista kalapaloja uunissa, kunnes ne ovat valkoisia kauttaaltaan, noin 5 minuuttia. Tarjoile keitettyjen sinisimpukoiden ja viherkastikkeen kera, sirottele pinnalle öljyssä keitettyjä ohuen ohuita juuressuikaleita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa