Keittopata kanan kera
Valitse itse, kutsutko tätä herkullista päivällistä meheväksi padaksi vai ruokaisaksi keitoksi. Siinä on kaikkea; kanaa, perunoita ja vihanneksia. Tarjoile mielellään hyvän leivän kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 1 kokonainen broileri
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 keltasipulia
- 3 perunaa
- 1 porkkana
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 prk kokonaisia tomaatteja
- 7 dl kanalientä
- 2 dl vihreitä herneitä
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
Valmistusohje
1. Paloittele broileri pienemmiksi paloiksi, kuori ja lohko sipuli ja kuori ja viipaloi perunat ja porkkana. Kuori ja raasta valkosipuli.
2. Kuumenna öljy padassa, jossa koko ruoan voi valmistaa. Ruskista kanapalat öljyssä kauniinvärisiksi, lisää sipulilohkot ja anna niiden ruskistua kultaisiksi. Kaada päälle liemi ja tomaatit liemineen, mausta suolalla, pippurilla ja valkosipulilla. Kuumenna kiehuvaksi, anna poreilla hiljalleen 15 minuuttia.
3. Laita peruna- ja porkkanaviipaleet pataan ja anna kiehua kannen alla 10 minuuttia. Lisää herneet ja anna niiden lämmetä juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti