Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keittopata kanan kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 1 kokonainen broileri
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 keltasipulia
  • 3 perunaa
  • 1 porkkana
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 prk kokonaisia tomaatteja
  • 7 dl kanalientä
  • 2 dl vihreitä herneitä
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Paloittele broileri pienemmiksi paloiksi, kuori ja lohko sipuli ja kuori ja viipaloi perunat ja porkkana. Kuori ja raasta valkosipuli.

2. Kuumenna öljy padassa, jossa koko ruoan voi valmistaa. Ruskista kanapalat öljyssä kauniinvärisiksi, lisää sipulilohkot ja anna niiden ruskistua kultaisiksi. Kaada päälle liemi ja tomaatit liemineen, mausta suolalla, pippurilla ja valkosipulilla. Kuumenna kiehuvaksi, anna poreilla hiljalleen 15 minuuttia.

3. Laita peruna- ja porkkanaviipaleet pataan ja anna kiehua kannen alla 10 minuuttia. Lisää herneet ja anna niiden lämmetä juuri ennen tarjoilua.

Valitse itse, kutsutko tätä herkullista päivällistä meheväksi padaksi vai ruokaisaksi keitoksi. Siinä on kaikkea; kanaa, perunoita ja vihanneksia. Tarjoile mielellään hyvän leivän kera.

Lisää aiheesta:

Kana-maapähkinäkeittoPorsaankyljys RobèrtLihapata monelleRanskalainen linssi-makkarapataNopea ranskalainen lihapataLammaspata oliivien kera
KanapataKananmunatonLaktoositonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kanapata
  • 14.03.202209:20
    Nopeat ja helpot

    Hedelmäinen kanapata eli Natalia Salmelan "kananaspata"

  • 12.01.202110:43
    Broilerinkoivet

    Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa

  • 17.01.202012:47
    Broilerinkoivet

    Lyonin kana – etikkakana on niin koukuttavaa, että et voi lopettaa syömistä

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Mulligatawny Soup

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Haudutettu broileri-tomaattipata