Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keittokinkkua ja vihanneskastiketta

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon

Kuudelle

  • 12 viipaletta keittokinkkua

Kastike

  • 2 vaaleaa leipäviipaletta
  • 5 dl vettä
  • 1 tl jauhettua kuminaa
  • 2 kypsää tomaattia
  • ½ sipuli
  • 1 punainen paprika
  • 1/4 vihreää kurkkua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • muutama pisara tabascoa
  • 1 rkl sherryviinietikkaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 4 valkosipulinkynttä

Koristeluun

  • 1 keltainen paprika
  • 1 punainen paprika
  • ½ sipuli
  • ½ vihreää kurkkua
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • tuoreita yrttejä

Valmistusohje

1. Kuutioi tomaatit, paprika ja kurkku. Pane leipä likoamaan veteen. Lisää seokseen kumina, vihanneskuutiot ja öljy. Anna maustua muutama tunti. Soseuta kastike sitten koneella ja siivilöi se. Mausta suolalla ja pippurilla, viinietikalla ja tabascotipoilla. Purista joukkoon valkosipuli ja kylmennä kastike hyvin.

2. Leikkaa paprikat, kurkku ja sipuli kauniiksi kuutioiksi ja kuullota niitä kevyesti öljyssä pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Jäähdytä hyvin.

3. Kääri kinkkuviipaleet kauniisti rullalle ja asettele ne tarjoiluvadille. Kaada kastike niiden päälle ja sirottele pinnalle freesatut vihanneskuutiot. Koristele tuoreilla yrteillä.

Lisää aiheesta:

Gazpacho à la KleinMunakoisohöystö tomaatin ja kapristen keraHelppo tomaatti-basilikakeittoGazpacho-keittoPapu-linssicurrySipuli-tomaatti-kukkakaalipaistos
UunikinkkuKevytKananmunatonLaktoositonKeventäjätAlkuruoatLiharuoka

Tämä ruokalaji sopii erinomaisesti kesäiseen noutopöytään, sillä se on samalla raikas, mutta myös vähäkalorinen. Kastikkeen valmistamiseen tarvitset mieluiten tehosekoittimen, monitoimikoneen tai muun vastaavan koneen. Suunnittelu on myös paikallaan: kastikkeen täytyy vetäytyä ja maustua kylmässä muutamia tunteja.

Tuoreimmat aiheesta

Uunikinkku
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Keittokinkkua ja vihanneskastiketta

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kinkkupaistos

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kinkkua viinissä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sunnuntaipaisti kinkusta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Mausteinen kinkkupaisti