Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keitetyt taskuravut

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Neljälle

  • 4 elävää taskurapua à 500-600 g

Keitinliemi

  • 6,5 l vettä
  • 5 dl olutta, lager
  • 10 reilua tillinoksaa
  • 3 dl suolaa
  • 3 rkl tillinsiemeniä
  • 2 sokeripalaa

Tarjoiluun

  • aioli
  • sitruuna
  • tilliä

Valmistusohje

1. Kaada vesi ja olut kattilaan, lisää tillit, suola, tillinsiemenet ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 3 minuuttia. Ota kumirenkaat irti rapujen saksista ja laske taskuravut kiehuvaan veteen sakset edellä. Aseta posliinilautanen rapujen painoksi ja keitä 15 minuuttia.

2. Nosta ravut liemestä ja jäähdytä. Kun keitinliemi on jäähtynyt 50-asteiseksi, pane ravut uudestaan siihen ja anna maustua liemessään kylmässä yli yön.

3. Halkaise taskuravut keskeltä ja tarjoile aiolin, sitruunan ja tillin kanssa.

Suomessahan ei taskurapuja pyydystetä, lähin esiintymispaikka on Pohjanmeressä Ruotsin länsirannikolla. Joudumme siis tyytymään siihen, mitä kalatukku ja -kauppias suo. Jos onnistut saamaan eläviä taskurapuja, tarvitset ison keittokattilan, ettei keitinliemi jäähdy rapuja lisättäessä.

Lisää aiheesta:

Rapujen keitinliemiKeitetty hummeriKeitettyjä rapuja ja tilliäSomalialainen rapupataKeitetyt ravutKeitetyt meriravut
TaskuravutAlkuruoatGluteenitonGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Taskuravut
  • 18.02.201300:00
    Kalapullat

    Taskurapupyörykät hapanimeläkastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kompottia arktisista taskuravuista ja perunasta

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Taskurapusalaatti leipäkrutonkien kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt taskuravut

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Tuoretta taskurapua yrttikastikkeella