Keitetyt taskuravut
Suomessahan ei taskurapuja pyydystetä, lähin esiintymispaikka on Pohjanmeressä Ruotsin länsirannikolla. Joudumme siis tyytymään siihen, mitä kalatukku ja -kauppias suo. Jos onnistut saamaan eläviä taskurapuja, tarvitset ison keittokattilan, ettei keitinliemi jäähdy rapuja lisättäessä.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 4 elävää taskurapua à 500-600 g
Keitinliemi
- 6,5 l vettä
- 5 dl olutta, lager
- 10 reilua tillinoksaa
- 3 dl suolaa
- 3 rkl tillinsiemeniä
- 2 sokeripalaa
Tarjoiluun
- aioli
- sitruuna
- tilliä
Valmistusohje
1. Kaada vesi ja olut kattilaan, lisää tillit, suola, tillinsiemenet ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 3 minuuttia. Ota kumirenkaat irti rapujen saksista ja laske taskuravut kiehuvaan veteen sakset edellä. Aseta posliinilautanen rapujen painoksi ja keitä 15 minuuttia.
2. Nosta ravut liemestä ja jäähdytä. Kun keitinliemi on jäähtynyt 50-asteiseksi, pane ravut uudestaan siihen ja anna maustua liemessään kylmässä yli yön.
3. Halkaise taskuravut keskeltä ja tarjoile aiolin, sitruunan ja tillin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa