Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keitetyt ravut

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt

Neljälle

  • 1 ½ kg rapuja (25 kpl)
  • 3 l vettä
  • 1 dl (noin) karkeaa merisuolaa
  • 3 sokeripalaa
  • ½ l kokoonpuristettua kruunutilliä
  • ½ l kruunutilliä jälkiliemeen

Tarjoiluun

  • paahtoleipää, näkkileipää, voita

Valmistusohje

1. Huuhtele ja harjaa elävät ravut kunnolla. Laita ravut siihen kattilaan, jossa ne keitetään ja peitä ne vedellä. Kaada vesi pois toiseen astiaan ja mittaa se. Saman verran vettä tarvitset rapujen keitinliemeen.

2. Täytä tilava kattila 3/4 tilavuudeltaan vedellä. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua ja kuohua täydellä teholla. Laita kiehuvaan veteen kerrallaan 6 rapua niiden tappamiseksi, joka vie noin minuutin. Ota ravut vedestä ja laita seuraava erä kiehumaan ja jatka, kunnes kaikki ravut on tapettu.

3. Kuumenna nyt mitattu vesi kiehuvaksi yhdessä suolan, sokerin ja kruunutillin kanssa. Keitä lientä 15 minuuttia. Laita ravut liemeen ja keitä niitä 6-7 minuuttia. Laita uudet kruunutillit toisen astian pohjalle ja nosta ravut tillipedille reikäkauhalla. Siivilöi keitinliemi niiden päälle. Jäähdytä mahdollisimman nopeasti. Tarkista, että liemi peittää kaikki ravut ja säilytä niitä liemessään vuorokausi ennen tarjoilua.

Maailman parasta ravunkeittolientä on yhtä monta kuin keittäjääkin. Tässä saat yhden ehdotuksen ja sitä paitsi kaiken, mitä oikeassa rapujen keittämisessä tarvitaan.

Lisää aiheesta:

Rapujen keittäminenKeitetyt ravut juustollaRapujen keitinliemiFish and chips - öljyssä keitettyä kalaa ja perunoitaKeitetyt taskuravutKeitetyt meriravut
RapuherkutKevytKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Rapuherkut
  • 09.06.201414:52
    Päivän resepti

    Mango-rapusalaatti

  • 21.10.201307:42
    Makuja

    Merirapuja ja chorizomakkaraa

  • 18.02.201300:00
    Sesongit

    Rapucocktail

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Paistettuja jättirapuja ja mango-avokadosalaattia

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt ravut juustolla