Keitetyt ravut
Maailman parasta ravunkeittolientä on yhtä monta kuin keittäjääkin. Tässä saat yhden ehdotuksen ja sitä paitsi kaiken, mitä oikeassa rapujen keittämisessä tarvitaan.
- Ruokavalio: Kevyt
Neljälle
- 1 ½ kg rapuja (25 kpl)
- 3 l vettä
- 1 dl (noin) karkeaa merisuolaa
- 3 sokeripalaa
- ½ l kokoonpuristettua kruunutilliä
- ½ l kruunutilliä jälkiliemeen
Tarjoiluun
- paahtoleipää, näkkileipää, voita
Valmistusohje
1. Huuhtele ja harjaa elävät ravut kunnolla. Laita ravut siihen kattilaan, jossa ne keitetään ja peitä ne vedellä. Kaada vesi pois toiseen astiaan ja mittaa se. Saman verran vettä tarvitset rapujen keitinliemeen.
2. Täytä tilava kattila 3/4 tilavuudeltaan vedellä. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua ja kuohua täydellä teholla. Laita kiehuvaan veteen kerrallaan 6 rapua niiden tappamiseksi, joka vie noin minuutin. Ota ravut vedestä ja laita seuraava erä kiehumaan ja jatka, kunnes kaikki ravut on tapettu.
3. Kuumenna nyt mitattu vesi kiehuvaksi yhdessä suolan, sokerin ja kruunutillin kanssa. Keitä lientä 15 minuuttia. Laita ravut liemeen ja keitä niitä 6-7 minuuttia. Laita uudet kruunutillit toisen astian pohjalle ja nosta ravut tillipedille reikäkauhalla. Siivilöi keitinliemi niiden päälle. Jäähdytä mahdollisimman nopeasti. Tarkista, että liemi peittää kaikki ravut ja säilytä niitä liemessään vuorokausi ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan