Keitetyt ravut

Maailman parasta ravunkeittolientä on yhtä monta kuin keittäjääkin. Tässä saat yhden ehdotuksen ja sitä paitsi kaiken, mitä oikeassa rapujen keittämisessä tarvitaan.

Neljälle

  • 1 ½ kg rapuja (25 kpl)
  • 3 l vettä
  • 1 dl (noin) karkeaa merisuolaa
  • 3 sokeripalaa
  • ½ l kokoonpuristettua kruunutilliä
  • ½ l kruunutilliä jälkiliemeen

Tarjoiluun

  • paahtoleipää, näkkileipää, voita

Valmistusohje

1. Huuhtele ja harjaa elävät ravut kunnolla. Laita ravut siihen kattilaan, jossa ne keitetään ja peitä ne vedellä. Kaada vesi pois toiseen astiaan ja mittaa se. Saman verran vettä tarvitset rapujen keitinliemeen.

2. Täytä tilava kattila 3/4 tilavuudeltaan vedellä. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua ja kuohua täydellä teholla. Laita kiehuvaan veteen kerrallaan 6 rapua niiden tappamiseksi, joka vie noin minuutin. Ota ravut vedestä ja laita seuraava erä kiehumaan ja jatka, kunnes kaikki ravut on tapettu.

3. Kuumenna nyt mitattu vesi kiehuvaksi yhdessä suolan, sokerin ja kruunutillin kanssa. Keitä lientä 15 minuuttia. Laita ravut liemeen ja keitä niitä 6-7 minuuttia. Laita uudet kruunutillit toisen astian pohjalle ja nosta ravut tillipedille reikäkauhalla. Siivilöi keitinliemi niiden päälle. Jäähdytä mahdollisimman nopeasti. Tarkista, että liemi peittää kaikki ravut ja säilytä niitä liemessään vuorokausi ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.