Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keitetyt pavut

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 annosta

  • 350 g kuivattuja ruskeita papuja (noin 4 dl)
  • 1 1/4 litraa vettä
  • 3 rkl siirappia
  • 3 rkl väkiviinietikkaa
  • 1½ tl suolaa

Valmistusohje

1. Puhdista ja huuhtele pavut ja liota vedessä yön yli, noin kahdeksan tuntia.

2. Kaada liuotusvesi pois ja pane pavut kattilaan. Lisää kattilaan suolalla maustettua vettä, kunnes veden pinta on pari senttiä papujen yläpuolella. Hauduta pavut pehmeiksi kannen alla, vähintään 1½-2 tuntia. Lisää tarvittaessa vettä.

3. Mausta siirapilla ja etikalla.

Pavut ovat erinomaista joulunajan ruokaa vaikkapa rapeaksi paistetun sianlihan lisänä. Jos keitinliemi ei sakeudu itsestään papujen kypsyessä, voit suurustaa keitinliemen kylmään vesitilkkaan sekoitetuilla vehnä- tai perunajauhoilla. Liota kuivattuja papuja yön yli ennen keittämistä.

Lisää aiheesta:

Keitettyjä vahapapujaKeitettyjä vahapapuja piparjuurivoillaValkoiset pavut italialaisittainPavut kookosmaidossaPapugulassi Tonavan tapaanPasta-papukeitto
PavutKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaGoGreenLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Pavut
  • 04.10.202407:44
    Papukeitto

    Meksikolainen papukeitto

  • 26.10.201609:48
    Pääruoat

    Papusalaatti ja sosekeitto

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Keitettyjä vahapapuja

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Valkoisia papuja tomaatin ja avokadosalaatin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Härkäpapuja ja pecorinoa