Keitetyt maissintähkät

Maissintähkiä voi ostaa niin pakastettuina, säilöttyinä kuin tuoreinakin. Keitetyt maissintähkät maistuvat niin alkuruokana, päivällisenä kuin kevyenä lounaanakin. Tarjoile suolan ja voin kera.

Neljälle

  • 8 maissintähkää
  • 1 l vettä
  • 2 tl suolaa

Tarjoiluun

  • voita

Valmistusohje

1. Jos käytät tuoreita maissintähkiä ja niissä on lehdet tallella, poista lehdet ja huuhtele tähkät kylmässä vedessä.

2. Keitä vesi ja suola. Laita maissintähkät veteen ja keitä kunnes maissinjyvät ovat pehmenneet, n. 20 minuuttia. Esikeitetyt tähkät kypsyvät muutamassa minuutissa.

3. Nosta maissintähkät vedestä, tarjoile voin ja suolan kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja