Keitetyt lohipihvit ja hollandaisekastike
Joidenkuiden mielestä hollandaisekastikkeen teko on liian vaativaa, mutta ei: kokeile kerran, niin huomaat, miten hauskaa keittiöpuuhaa se on.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 4 lohipihviä (pyöreitä viipaleita kokonaisesta lohesta)
- suolaa
- 5 valkopippuria
- ½ sipuli
Sitruunahollandaise
- 3 raakaa munankeltuaista
- 1 rkl vettä
- 1 tl sitruunamehua
- 1 maustemitta kajennepippuria
- 150 g voita
- suolaa ja valkopippuria
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
- raastettua sitruunankuorta
Valmistusohje
1. Kirkasta ensin voi: lämmitä voi sulaksi ja kaada pinnalle muodostuva kirkas voi varovasti toiseen astiaan. Heitä pohjalle jäävä vaalea sakka pois. Keitä isomman kattilan pohjalla vettä, alenna lämpöä, niin että vesi vain helmeilee. Vatkaa munankeltuaiset pienemmässä kattilassa. Nosta pienempi kattila isomman päälle vesihauteeseen ja jatka voimakasta vatkaamista, kunnes keltuaismassa paksuuntuu.
2. Ota pieni kattila pois lämmöltä. Vatkaa keltuaismassan sekaan kirkastettu voi, aluksi tipoittain, vähitellen ohuena norona. Mausta kastike suolalla, pippurilla, kajennella ja puristetulla sitruunamehulla. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Pidä kastike peitettynä lämpimässä tarjoiluun asti. Kastike ei saa missään tapauksessa enää kiehua, muuten se juoksettuu.
3. Kuori ja viipaloi sipuli. Kiehauta kattilassa vettä ja lisää sipuliviipaleet, suolaa ja pippurit. Pane lohiviipaleet kattilaan ja hauduta kannen alla noin 5 minuuttia riippuen pihvien paksuudesta. Kun liha alkaa irrota selkäruodosta, kala on valmis. Tarjoile vastakeitettyjen perunoiden, lämpimän kastikkeen sekä raastetun sitruunankuoren kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Meksikolainen papukeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Kapen helppo kurpitsapasta