Keitetyt lohikyljykset parsan ja sahramikastikkeen kera

Tuoreet tai pakastetut lohikyljykset tai lohen annospalat ovat täydellistä pikaruokaa. Ehdit valmistella sekä kalan että vihannekset perunoiden kiehuessa. Sahramikastike on maukas lisä, sen voi tarjoilla kylmänä tai lämpimänä.

Neljälle

  • 4 lohikyljystä
  • 1 ½ dl kalalientä
  • 3 dl crème fraichea (ranskankermaa)
  • ½ g sahramia
  • ½ tl suolaa
  • keitettyjä perunoita
  • 250 g pakasteparsaa

Valmistusohje

1. Sekoita ranskankerma, sahrami ja suola. Anna kastikkeen maustua, jotta varsinkin sahramin aromit pääsevät oikeuksiinsa. Laita perunat kiehumaan ja kuumenna parsat pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Keitä lohikyljyksiä kalaliemessä 5-8 minuuttia niiden koosta riippuen.

3. Jos haluat lämmintä sahramikastiketta, kuumenna se. Tarjoile se muuten sellaisenaan vastakeitetyn lohen, perunoiden ja parsan kera. Vinkki: Jos sinulla on kotona tilkka valkoviiniä, lohen voi mainiosti myös keittää viinissä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.