Keitettyjä vahapapuja

Loppukesästä on vahapapujen aika. Kaikista maukkaimpia ne ovat niin yksinkertaisesti valmistettuina kuin mahdollista.

Neljälle

  • 300 g vahapapuja
  • 1 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl voita
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • 2 rkl hienonnettua keltasipulia
  • hiutalesuolaa

Valmistusohje

1. Poista kannat pavuista, kuumenna vettä ja suolaa kiehuvaksi, lisää pavut. Kuumenna jälleen kiehuvaksi ja keitä papuja kunnes ne ovat juuri pehmentyneet, n. 10-12 minuuttia.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja persilja. Valuta pavut lävikössä.

3. Laita pavut takaisin tyhjään kattilaan ja lisää voi. Tarjoile lämpimältä vadilta sipulin ja persiljan kera. Ripottele päälle hiutalesuolaa.

Parhaat ruokaohjelmat