1. Laita perattu, vastapyydystetty turska ja maksa erikseen jääveteen jääkaappiin ja anna olla yli yön. Kuori ja puolita sipuli. Irrota mäti ja laita se sekä maksa kattilaan. Laita mukaan sipulinpuolikas, etikka, mustapippurit ja 3 rkl suolaa. Kaada päälle sen verran vettä, että ainekset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla miedolla lämmöllä 10 minuuttia, tai kunnes maksa ja mäti ovat läpikypsiä.
2. Leikkaa turskan paksuimmasta kohdasta 4 kyljystä, noin 3 sentin paksuisia. Keitä vesi isossa kattilassa ja lisää 3 rkl suolaa. Laita turska kiehuvaan veteen. Ota kattila pois liedeltä, 7 minuutin kuluttua turska on kypsä. Tarkista, että kala on valkoinen ja läpinäkymätön kauttaaltaan, ellei, kiehauta se vielä.
