Keitettyä turskaa maksan ja mädin kanssa

Hienoa, kiinteää ja viipaloituvaa on norjalainen turska. Yksi turskankeiton salaisuuksista on, että se keitetään voimakassuolaisessa vedessä. Ja että se on päiväntuoretta tietysti!

Neljälle

  • 4 kyljyspalaa turskanselästä
  • 200 g turskanmätiä
  • 200 g turskanmaksaa
  • 1 rkl etikkaa (24%)
  • 6 kokonaista mustapippuria
  • ½ sipulia
  • 3 + 3 rkl suolaa

Kastike

  • 2 dl persiljasilppua
  • 2 dl vettä
  • 2 maustemittaa suolaa
  • 50 g voita

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Laita perattu, vastapyydystetty turska ja maksa erikseen jääveteen jääkaappiin ja anna olla yli yön. Kuori ja puolita sipuli. Irrota mäti ja laita se sekä maksa kattilaan. Laita mukaan sipulinpuolikas, etikka, mustapippurit ja 3 rkl suolaa. Kaada päälle sen verran vettä, että ainekset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla miedolla lämmöllä 10 minuuttia, tai kunnes maksa ja mäti ovat läpikypsiä.

2. Leikkaa turskan paksuimmasta kohdasta 4 kyljystä, noin 3 sentin paksuisia. Keitä vesi isossa kattilassa ja lisää 3 rkl suolaa. Laita turska kiehuvaan veteen. Ota kattila pois liedeltä, 7 minuutin kuluttua turska on kypsä. Tarkista, että kala on valkoinen ja läpinäkymätön kauttaaltaan, ellei, kiehauta se vielä.

3. Silppua persilja karkeasti ja keitä sitä vähäsuolaisessa vedessä 3-5 minuuttia. Tipauta sekaan kylmä voinokare voimakkaasti vatkaten. Suolaa. Viipaloi maksa ja mäti ja tarjoile ne turskakyljysten, kastikkeen sekä keitettyjen perunoiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.