Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keitettyä siikaa hyytelössä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

6-8 hengelle

  • 2 isoa siikaa, à 1,5 kg

Liemi

  • 1 l vettä
  • 1 rkl suolaa
  • 2 rkl etikkaa
  • 2 kokonaista valkopippuria
  • 5 kokonaista maustepippuria
  • 1 laakerinlehti
  • muutama tillinoksa

Hyytelö

  • 5 dl keitinlientä
  • 5-8 liivatelehteä

Valmistusohje

1. Suomusta ja huuhtele kalat ja laita kokonaisina kattilaan. Sekoita liemiainekset ja kaada päälle, kalojen tulee peittyä, mutta ei enempää. Keitä kaloja hiljaa 10 minuuttia.

2. Nosta kalat varovasti liemestä. Siivilöi liemi. laita liivatelehdet likoon kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna 5 dl keitinlientä, ota liivatteet liosta ja liuota ne kuumaan liemeen. Pane liemi kylmään, kunnes se alkaa vähän hyytyä, mutta on vielä juoksevaa.

3. Vedä kaloista nahka ja aseta kalat tarjoiluvadille. Koristele retiisiviipaleilla, kurkkuviipaleilla ja tillillä. Lusikoi hyytelö kaiken ylle ja pane kylmään, kunnes hyytelö on täysin hyytynyt.

Lisää aiheesta:

Kylmä kanavatiKylmä, keitetty kesälohiKirjolohta hyytelössäRanskalainen juhlakalaKylmää, keitettyä lohta hyytelössäSilakka-aladobi
Keitetty kalaKananmunatonGluteenitonPääruoatKalaruoka

Ihastuttava juhlaruoka, joka valmistetaan etukäteen. Voit käyttää tähän ruokalajin kaikkia jalokaloja. Tarjoile salaatin, keitettyjen perunoiden ja hyvän tillimajoneesin kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Keitetty kala
  • 17.09.202108:43
    Kalapullat

    Haukipyörykät eli kvenellit ja rapukastike – Jyrki Sukulan suosikkiohje

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakat liedellä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Keitetty ankerias jouluksi

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakat kylmänä tarjoiltuna

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Keitettyä suolasilakkaa