Keitettyä siikaa hyytelössä
Ihastuttava juhlaruoka, joka valmistetaan etukäteen. Voit käyttää tähän ruokalajin kaikkia jalokaloja. Tarjoile salaatin, keitettyjen perunoiden ja hyvän tillimajoneesin kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
6-8 hengelle
- 2 isoa siikaa, à 1,5 kg
Liemi
- 1 l vettä
- 1 rkl suolaa
- 2 rkl etikkaa
- 2 kokonaista valkopippuria
- 5 kokonaista maustepippuria
- 1 laakerinlehti
- muutama tillinoksa
Hyytelö
- 5 dl keitinlientä
- 5-8 liivatelehteä
Valmistusohje
1. Suomusta ja huuhtele kalat ja laita kokonaisina kattilaan. Sekoita liemiainekset ja kaada päälle, kalojen tulee peittyä, mutta ei enempää. Keitä kaloja hiljaa 10 minuuttia.
2. Nosta kalat varovasti liemestä. Siivilöi liemi. laita liivatelehdet likoon kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna 5 dl keitinlientä, ota liivatteet liosta ja liuota ne kuumaan liemeen. Pane liemi kylmään, kunnes se alkaa vähän hyytyä, mutta on vielä juoksevaa.
3. Vedä kaloista nahka ja aseta kalat tarjoiluvadille. Koristele retiisiviipaleilla, kurkkuviipaleilla ja tillillä. Lusikoi hyytelö kaiken ylle ja pane kylmään, kunnes hyytelö on täysin hyytynyt.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan