Keitettyä ruijanpallasta ruohosipulikastikkeessa

Tämä on kevyt herkku. Kylmä kastike sopii myös muulle vaalealle kalalle.

Kahdelle

  • 300 g ruijanpallasta
  • ½ kalaliemikuutio
  • 1 dl vettä
  • 1 tomaatti, lohkoina
  • sitruunanlohkoja
  • 1 pieni prk parsaa

Kastike

  • 1 dl kevytviiliä
  • 1 dl raejuustoa
  • 2-3 tl vaaleaa dijonsinappia
  • 2 tl viinietikkaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • ½ dl hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohje

1. Leikkaa kala kahdeksi annospalaksi. Mausta kalapalat ja laita ne matalaan pataan. Murusta päälle liemikuutio ja kaada mukaan vesi. Keitä kala kypsäksi 5-10 minuuttia.

2. Sekoita kastike, maista ja mausta tarvittaessa lisää.

3. Tarjoile kala kylmän kastikkeen ja lisukkeiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.