Keitettyä ruijanpallasta ruohosipulikastikkeessa
Tämä on kevyt herkku. Kylmä kastike sopii myös muulle vaalealle kalalle.
- Ruokavalio: Kevyt
Kahdelle
- 300 g ruijanpallasta
- ½ kalaliemikuutio
- 1 dl vettä
- 1 tomaatti, lohkoina
- sitruunanlohkoja
- 1 pieni prk parsaa
Kastike
- 1 dl kevytviiliä
- 1 dl raejuustoa
- 2-3 tl vaaleaa dijonsinappia
- 2 tl viinietikkaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- ½ dl hienonnettua ruohosipulia
Valmistusohje
1. Leikkaa kala kahdeksi annospalaksi. Mausta kalapalat ja laita ne matalaan pataan. Murusta päälle liemikuutio ja kaada mukaan vesi. Keitä kala kypsäksi 5-10 minuuttia.
2. Sekoita kastike, maista ja mausta tarvittaessa lisää.
3. Tarjoile kala kylmän kastikkeen ja lisukkeiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti