Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keitettyä purjoa tomaattikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ohuet purjot ovat herkkua. Tässä ne saavat seurakseen kuohuvan tomaattikastikkeen. Tarjoile kastike vastavalmistettuna, muuten osa kuohuvaisuudesta katoaa.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 4 purjoa

Tomaattikastike

  • 5 tomaattia
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl yrttisuolaa
  • 1 maustemitta valkopippuria

Valmistusohje

1. Puhdista purjot ja leikkaa pois ruma naatti. Pese pois multa lehtien välistä. Jaa purjot 12 cm pituisiksi paloiksi.

2. Kalttaa ja kuori tomaatit. Leikkaa pois kovat kannat. Soseuta tomaatit monitoimikoneessa pyreeksi. Sekoita pyreeseen viinietikka ja öljy, lisää yrttisuola ja pippuri.

3. Kuumenna kevyesti suolattua vettä kiehuvaksi ja keitä purjot pehmeiksi. Nosta kattilasta ja valuta. Asettele purjot lämmitetyille lautasille ja lusikoi päälle kastiketta. Tarjoile paahdetun leivän kera.

Lisää aiheesta:

Tomaattisalaattia ja ruohosipulikastikettaKinkkurullat avokadon ja parsan keraPerunasalaattia korianterillaPerunasalaattiGlaseeratut kasviksetSyksyiset, sienitäytteiset paprikat
KasvislisukeAlkuruoatKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruoka
Keventäjät
Pääruoat
Kasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvislisuke
  • 15.12.202410:03
    Välipalat

    Kukkakaali libanolilaisittain

  • 27.07.201607:54
    Lisäkeruoat

    Kermainen paprikasalsa

  • 27.04.201609:45
    Juusto

    Munajuustoa ja punajuurta

  • 31.07.201514:16
    Kaalisalaatti

    Kaleslaw

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Haudutetut endiivit