Keitettyä purjoa tomaattikastikkeella

Ohuet purjot ovat herkkua. Tässä ne saavat seurakseen kuohuvan tomaattikastikkeen. Tarjoile kastike vastavalmistettuna, muuten osa kuohuvaisuudesta katoaa.

Neljälle

  • 4 purjoa

Tomaattikastike

  • 5 tomaattia
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl yrttisuolaa
  • 1 maustemitta valkopippuria

Valmistusohje

1. Puhdista purjot ja leikkaa pois ruma naatti. Pese pois multa lehtien välistä. Jaa purjot 12 cm pituisiksi paloiksi.

2. Kalttaa ja kuori tomaatit. Leikkaa pois kovat kannat. Soseuta tomaatit monitoimikoneessa pyreeksi. Sekoita pyreeseen viinietikka ja öljy, lisää yrttisuola ja pippuri.

3. Kuumenna kevyesti suolattua vettä kiehuvaksi ja keitä purjot pehmeiksi. Nosta kattilasta ja valuta. Asettele purjot lämmitetyille lautasille ja lusikoi päälle kastiketta. Tarjoile paahdetun leivän kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!