Glaseeratut kasvikset
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5672956/landscape16_9/515/290/58eb799e052c2f43f4f60a55919d929f/Ld/899242-1750.jpg)
Tämä lisuke sopii jokaiselle arkipäivälliselle, parhaimmalta kasvikset maistuvat kalan kanssa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 perunaa
- 2 fenkolia
- 1 kesäkurpitsa
- 2 dl kasvislientä
- ½ dl tomaattipyreetä
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- 1 maustemitta raakaruokosokeria
Tarjoiluun
- mustia oliiveja
- tuoretta oreganoa
- ranskankermaa
Valmistusohje
1. Kuori perunat ja paloittele ne sekä kesäkurpitsa viipaleiksi. Puhdista ja lohko fenkolit.
2. Keitä liemi, lisää tomaattipyree. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Lisää perunat ja fenkolit ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja hauduta kannen alla n. 10 minuuttia. Ota kansi pois, lisää kesäkurpitsa ja keitä vielä 5 minuuttia.
3. Ripottele päälle mustia oliiveja ja tuoretta oreganoa ennen tarjoilua. Lisää päälle nokare ranskankermaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka