Glaseeratut kasvikset
Tämä lisuke sopii jokaiselle arkipäivälliselle, parhaimmalta kasvikset maistuvat kalan kanssa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 perunaa
- 2 fenkolia
- 1 kesäkurpitsa
- 2 dl kasvislientä
- ½ dl tomaattipyreetä
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- 1 maustemitta raakaruokosokeria
Tarjoiluun
- mustia oliiveja
- tuoretta oreganoa
- ranskankermaa
Valmistusohje
1. Kuori perunat ja paloittele ne sekä kesäkurpitsa viipaleiksi. Puhdista ja lohko fenkolit.
2. Keitä liemi, lisää tomaattipyree. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Lisää perunat ja fenkolit ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja hauduta kannen alla n. 10 minuuttia. Ota kansi pois, lisää kesäkurpitsa ja keitä vielä 5 minuuttia.
3. Ripottele päälle mustia oliiveja ja tuoretta oreganoa ennen tarjoilua. Lisää päälle nokare ranskankermaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti