Keitettyä lohta ja tilli-hollandaisekastiketta

Tarjoa kala lämpimänä kastikkeen, keitettyjen perunoiden ja sitruunalohkon kera. Keitetyn lohen voi toki tarjoilla myös kylmänä. Anna siinä tapauksessa kalan jäähtyä omassa keitinliemessään.

4 annosta

  • 800 g tuoretta lohta

Keitinliemi

  • 1½ l vettä
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl suolaa
  • 5 maustepippuria
  • 2 valkopippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • muutama tillinoksa

Tilli-hollandaise

  • 100 g voita
  • 2 munankeltuaista
  • 2 rkl vettä
  • 1 tl sitruunamehua
  • suolaa ja pippuria
  • 1 nippu hienonnettua tilliä

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi sipuli ja porkkana. Kiehauta vesi ja lisää siihen sipuli, porkkana, suola, pippurit ja laakerinlehti. Kaada liemeen viinietikka, lisää vielä tillinoksat ja keitä 15 minuuttia.

2. Nosta kala liemeen, siirrä kattila levyltä puiselle leikkuulaudalle ja anna kalan kypsyä liemessä 8-10 minuuttia.

3. Tilli-hollandaise: Sulata voi miedolla lämmöllä. Sekoita keltuaiset, sitruunamehu ja vesi kattilassa (ei alumiinisessa) ja aseta kuumaan muttei kiehuvaan vesihauteeseen. Vatkaa voimakkaasti, kunnes kastike saostuu. Tiputa voisula kastikkeeseen vähän kerrallaan voimakkaasti vatkaten. Käytä vain voisulan kirkasta osaa. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita tillisilppu kastikkeeseen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.