Keitettyä lohta ja tilli-hollandaisekastiketta
Tarjoa kala lämpimänä kastikkeen, keitettyjen perunoiden ja sitruunalohkon kera. Keitetyn lohen voi toki tarjoilla myös kylmänä. Anna siinä tapauksessa kalan jäähtyä omassa keitinliemessään.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 800 g tuoretta lohta
Keitinliemi
- 1½ l vettä
- 1 dl valkoviinietikkaa
- 2 rkl suolaa
- 5 maustepippuria
- 2 valkopippuria
- 1 laakerinlehti
- 1 porkkana
- 1 sipuli
- muutama tillinoksa
Tilli-hollandaise
- 100 g voita
- 2 munankeltuaista
- 2 rkl vettä
- 1 tl sitruunamehua
- suolaa ja pippuria
- 1 nippu hienonnettua tilliä
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi sipuli ja porkkana. Kiehauta vesi ja lisää siihen sipuli, porkkana, suola, pippurit ja laakerinlehti. Kaada liemeen viinietikka, lisää vielä tillinoksat ja keitä 15 minuuttia.
2. Nosta kala liemeen, siirrä kattila levyltä puiselle leikkuulaudalle ja anna kalan kypsyä liemessä 8-10 minuuttia.
3. Tilli-hollandaise: Sulata voi miedolla lämmöllä. Sekoita keltuaiset, sitruunamehu ja vesi kattilassa (ei alumiinisessa) ja aseta kuumaan muttei kiehuvaan vesihauteeseen. Vatkaa voimakkaasti, kunnes kastike saostuu. Tiputa voisula kastikkeeseen vähän kerrallaan voimakkaasti vatkaten. Käytä vain voisulan kirkasta osaa. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita tillisilppu kastikkeeseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan