Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keitettyä lammasta pinaattikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Kuudelle

  • 800 g luutonta lampaanlihaa
  • 1 keltasipuli
  • 1 pieni porkkana
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 laakerinlehti
  • ½ sitruuna
  • 1 dl jogurttia
  • 2 kananmunaa
  • 1 ½ tl perunajauhoja
  • 250 g pakastettua, kokonaista pinaattia
  • 1 ½ tl suolaa
  • valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuutioi liha 2 cm kokoisiksi paloiksi. Kuori ja hienonna porkkana, sipuli ja valkosipuli karkeasti. Kuumenna 2 litraa vettä kiehuvaksi. Lisää liha, alenna lämpöä ja anna poreilla. Keitä kannen alla 1 ¼ tunti.

2. Nosta lihat kattilasta. Siivilöi liemi, kaada se puhtaaseen kattilaan ja keitä kokoon kunnes jäljellä on 4 dl. Sekoita perunajauhot tilkkaan vettä. Vatkaa kananmuna ja perunajauhoseos kunnes seos on ilmavaa. Purista sitruunasta mehu, vatkaa se jogurttiin ja lisää 1 ½ dl lientä.

3. Ota liemikattila liedeltä. Kaada liemi munaseokseen vähän kerrallaan, samalla vatkaten. Anna poreilla hiljaa miedolla lämmöllä samalla vatkaten. Heti kun kastike alkaa paksuuntua, ota kattila liedeltä. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä pinaatti pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita lihat ja pinaatti, kaada kastike päälle.

Lisää aiheesta:

Sieni-broilerikeittoVasikkablanquette curryn ja kapristen keraVasikkaa kastikkeessa pinaatin ja sellerin keraLammasta tillikastikkeessaLammasta sitruunakastikkeessaLampaanreittä tillikastikkeessa
LammastaGluteenitonPääsiäinenPääruoatLiharuoka

Avgolemono, pinaattikastike, on luultavasti kreikkalaisen keittiön yleisin kastike. Useimmiten se tarjoillaan, kuten tässä, lampaan kanssa. Keitetyt perunat tai riisi maistuvat hyvältä ruoan kanssa. Tämä on ruokalaji sinulle, joka pidät keittiössä näpertelystä.

Tuoreimmat aiheesta

Lammasta
  • 30.5.14:48
    Lammasvartaat

    Lammaskofta & feta-jogurttikastike

  • 06.04.202014:25
    Pääsiäinen

    Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella

  • 20.04.201606:00
    Lammasvartaat

    Josen lammasvarras, jogurttilevite ja bulgurisalaatti

  • 18.04.201614:17
    Kasvisruokavalio

    Josen libanonilaiset mezet

  • 23.03.201608:01
    Pääsiäinen

    Haudutettua lampaan tai karitsan lapaa