Keitettyä lammasta pinaattikastikkeella

Avgolemono, pinaattikastike, on luultavasti kreikkalaisen keittiön yleisin kastike. Useimmiten se tarjoillaan, kuten tässä, lampaan kanssa. Keitetyt perunat tai riisi maistuvat hyvältä ruoan kanssa. Tämä on ruokalaji sinulle, joka pidät keittiössä näpertelystä.

Kuudelle

  • 800 g luutonta lampaanlihaa
  • 1 keltasipuli
  • 1 pieni porkkana
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 laakerinlehti
  • ½ sitruuna
  • 1 dl jogurttia
  • 2 kananmunaa
  • 1 ½ tl perunajauhoja
  • 250 g pakastettua, kokonaista pinaattia
  • 1 ½ tl suolaa
  • valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuutioi liha 2 cm kokoisiksi paloiksi. Kuori ja hienonna porkkana, sipuli ja valkosipuli karkeasti. Kuumenna 2 litraa vettä kiehuvaksi. Lisää liha, alenna lämpöä ja anna poreilla. Keitä kannen alla 1 ¼ tunti.

2. Nosta lihat kattilasta. Siivilöi liemi, kaada se puhtaaseen kattilaan ja keitä kokoon kunnes jäljellä on 4 dl. Sekoita perunajauhot tilkkaan vettä. Vatkaa kananmuna ja perunajauhoseos kunnes seos on ilmavaa. Purista sitruunasta mehu, vatkaa se jogurttiin ja lisää 1 ½ dl lientä.

3. Ota liemikattila liedeltä. Kaada liemi munaseokseen vähän kerrallaan, samalla vatkaten. Anna poreilla hiljaa miedolla lämmöllä samalla vatkaten. Heti kun kastike alkaa paksuuntua, ota kattila liedeltä. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä pinaatti pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita lihat ja pinaatti, kaada kastike päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.