Keitettyä jäävuorisalaattia ja pekonia
Jäävuorisalaatti syödään usein sellaisenaan, ilman valmistusta. Kokeile keittää salaatti – se maistuu hieman parsalta. Rapeaksi paistetun pekonin kanssa siitä tulee raikas ja hieno ruoka, kun olet sopivan nälkäinen. Valuta salaattilohkot kunnolla ennen tarjoilua.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 2 isoa kerää jäävuorisalaattia
- 200 g viipaloitua pekonia
- 100 g voita
- 1 ½ l vettä
- 2 tl suolaa
Valmistusohje
1. Puhdista salaatinkerät ja jaa kumpikin kerä 4 osaan. Suikaloi pekoni ja paista rapeaksi keskilämpöisellä pannulla omassa rasvassaan. Valuta talouspaperilla. Sulata voi.
2. Kuumenna vesi, suola ja hieman voita kiehuvaksi. Laita salaatit kiehuvaan veteen ja keitä n. 3 minuuttia.
3. Nosta salaatit kattilasta reikäkauhalla, valuta ja asettele lämpimille lautasille. Ripottele päälle rapeaa pekonia, tarjoile lämpimän voisulan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan