Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keitettyä jäävuorisalaattia ja pekonia

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 2 isoa kerää jäävuorisalaattia
  • 200 g viipaloitua pekonia
  • 100 g voita
  • 1 ½ l vettä
  • 2 tl suolaa

Valmistusohje

1. Puhdista salaatinkerät ja jaa kumpikin kerä 4 osaan. Suikaloi pekoni ja paista rapeaksi keskilämpöisellä pannulla omassa rasvassaan. Valuta talouspaperilla. Sulata voi.

2. Kuumenna vesi, suola ja hieman voita kiehuvaksi. Laita salaatit kiehuvaan veteen ja keitä n. 3 minuuttia.

3. Nosta salaatit kattilasta reikäkauhalla, valuta ja asettele lämpimille lautasille. Ripottele päälle rapeaa pekonia, tarjoile lämpimän voisulan kanssa.

Lisää aiheesta:

KananmaksapyttipannuKalaa kookos-sipulikastikkeessaKananmaksa-kaprissalaattiSalaattipataHaalea parsakaali-tomaattisalaattiSieni-pekonipiiras
PekonisalaattiSalaatitKananmunatonGluteenitonEdullisetAlkuruoatLiharuoka

Jäävuorisalaatti syödään usein sellaisenaan, ilman valmistusta. Kokeile keittää salaatti – se maistuu hieman parsalta. Rapeaksi paistetun pekonin kanssa siitä tulee raikas ja hieno ruoka, kun olet sopivan nälkäinen. Valuta salaattilohkot kunnolla ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Pekonisalaatti
  • 05.10.202412:00
    Pasta

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen lämmin pasta-pekonisalaatti ja paistettua kalaa

  • 22.06.202009:47
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Vesimeloni-fetasalaatti – Kari Aihisen vastustamaton salaatti valmistuu grillissä tai pannulla

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Omenapurilaiset bresaolalla ja melonilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Pekonisalaatti vuonankaalilla

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Keitettyä jäävuorisalaattia ja pekonia