Keitetty turskanselkä, katkarapuja ja tilliä
Tämä ruoka täytyy tehdä äärituoreesta, vastapyydetystä turskasta. Se, joka niin haluaa, tarjotkoon vastaraastettua piparjuurta perunoiden ohella lisäkkeeksi.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 700 g pyyntituoretta turskanselkää
- 1 nippu tilliä
- 1 ½ tl suolaa
- 100 g voita
- 225 g kuorittuja katkarapuja
- 4 kovaksikeitettyä munaa
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
- (tuoretta piparjuuriraastetta)
Valmistusohje
1. Irrota tillintupsut ja silppua ne. Säästä pari vartta. Leikkaa turska 4 annospalaan. Puolita katkaravut. Kuori munat ja kuutioi ne.
2. Aseta turskanpalat ahtaasti isoon kattilaan. Lisää suola ja vettä, niin että kalapalat peittyvät, lisää myös tillinvarret. Sulje kansi ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja anna kalan poreilla varovasti 4-8 minuuttia riippuen kalapalojen paksuudesta.
3. Sulata voi toisessa kattilassa, lisää katkaravut, munapalat ja tillisilppu. Anna kaiken kuumentua, noin minuutin ajan. Sekoita varovasti. Nosta kalapalat reikäkauhalla ja jaa ne lämpimille lautasille. Lusikoi päälle katkarapuseosta ja tarjoile heti keitettyjen perunoiden ja mahdollisesti piparjuuriraasteen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka