Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keitetty turskanselkä, katkarapuja ja tilliä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä ruoka täytyy tehdä äärituoreesta, vastapyydetystä turskasta. Se, joka niin haluaa, tarjotkoon vastaraastettua piparjuurta perunoiden ohella lisäkkeeksi.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Neljälle

  • 700 g pyyntituoretta turskanselkää
  • 1 nippu tilliä
  • 1 ½ tl suolaa
  • 100 g voita
  • 225 g kuorittuja katkarapuja
  • 4 kovaksikeitettyä munaa

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita
  • (tuoretta piparjuuriraastetta)

Valmistusohje

1. Irrota tillintupsut ja silppua ne. Säästä pari vartta. Leikkaa turska 4 annospalaan. Puolita katkaravut. Kuori munat ja kuutioi ne.

2. Aseta turskanpalat ahtaasti isoon kattilaan. Lisää suola ja vettä, niin että kalapalat peittyvät, lisää myös tillinvarret. Sulje kansi ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja anna kalan poreilla varovasti 4-8 minuuttia riippuen kalapalojen paksuudesta.

3. Sulata voi toisessa kattilassa, lisää katkaravut, munapalat ja tillisilppu. Anna kaiken kuumentua, noin minuutin ajan. Sekoita varovasti. Nosta kalapalat reikäkauhalla ja jaa ne lämpimille lautasille. Lusikoi päälle katkarapuseosta ja tarjoile heti keitettyjen perunoiden ja mahdollisesti piparjuuriraasteen kanssa.

Lisää aiheesta:

Keitettyä turskaa maksan ja mädin kanssaKoketorsk - turskaa norjalaiseen tapaanMerimiespihvit naudan sisäpaististaKeltainen kalakeittoTäytetyt kirjolohetHaudutettuja ahvenfileitä ruohosipulikastikkeessa
TurskaaGluteenitonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Turskaa
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Turskafileetä ja katkarapuja foliossa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Turskaa inkiväärin ja soijan kanssa

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Koketorsk - turskaa norjalaiseen tapaan

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kokonaista turskaa persiljakastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Keitetty turskanselkä, katkarapuja ja tilliä