Keitetty riimisuolattu häränrinta
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5671218/landscape16_9/515/290/8767d4b5654557acf60660e01e597add/Uc/933634-3415.jpg)
Keitetty häränrinta on todellista juhlaruokaa. Tarjoile se mielellään piparjuuriraasteen tai piparjuurikerman kera. Keitetyt juurekset sopivat seuraan.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Kuudelle
- 800 g häränrintaa
- 1 lihaliemikuutio
- vettä
- 1 porkkana siivuina
- 1 pieni sipuli
- 8 kokonaista valkopippuria
- 5 kokonaista maustepippuria
- 1 laakerinlehti
- 1 tl timjamia
- perunasosetta
- 1 munankeltuainen
Valmistusohje
1. Pane liha pataan, kaada sen peitoksi vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto. Murenna joukkoon liemikuutio, lisää mausteet ja vihannekset. Keitä hiljaa kannen alla runsaat 2 tuntia, kunnes liha on mureaa.
2. Nosta liha padasta ja anna jäähtyä jääkaapissa painon alla vuorokauden. Siivilöi liemi ja pidä kylmässä.
3. Viipaloi liha ja laita uunivuokaan. Kaada päälle vähän keitinlientä. Sekoita perunamuusiin keltuainen ja pursota lihan ympärille. Gratinoi 250-asteisessa uunissa, kunnes sose saa väriä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka