Keitetty hummeri
Tillinsiemenet ja olut sisältyvät usein vanhoihin äyriäisresepteihin. Tarvitset ison padan tai kattilan hummereita keittäessäsi, ettei keitinliemen lämpötila laske liikaa, kun panet hummerit kiehumaan. Tällä reseptillä tehtyä keitinlientä voit käyttää myös, jos ostat valmiiksi keitettyjä hummereita. Laita hummerit vuorokaudeksi liemeen, niin saat niihin kunnolla makua.
- Ruokavalio: Kevyt
Neljälle
- 2 elävää hummeria à 500 g
- 6,5 l vettä
- 5 dl olutta (lager)
- 10 reilua tillinoksaa
- 3 dl suolaa
- 3 rkl tillinsiemeniä
- 2 sokeripalaa
Lisäksi
- 10 litran kannellinen pata/kattila
Perinteisiä hummerin lisäkkeitä
- tilli
- majoneesi
- sitruunalohkoja
Valmistusohje
1. Kaada vesi ja olut pataan. Lisää tillinoksat, suola, tillinsiemenet ja sokeripalat. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua 3 minuuttia. Poista kuminauhat hummerien saksien ympäriltä, pidä hummeria ylösalaisin pyrstöstä ja laske se kiehuvaan veteen sakset edellä. Toista sama toiselle hummerille. Aseta posliinilautanen hummereiden painoksi ja anna niiden kiehua 8 minuuttia.
2. Nosta hummerit liemestä ja jäähdytä. Anna liemen jäähtyä noin 50-asteiseksi ja laita silloin hummerit takaisin liemeen, sulje kansi ja laita viileään yön yli.
3. Tarjoile hummerit halkaistuna puoliksi ja sakset rikottuina. Kata pöytään tilliä, majoneesia ja reiluja sitruunalohkoja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan