Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keitetty hummeri

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt

Neljälle

  • 2 elävää hummeria à 500 g
  • 6,5 l vettä
  • 5 dl olutta (lager)
  • 10 reilua tillinoksaa
  • 3 dl suolaa
  • 3 rkl tillinsiemeniä
  • 2 sokeripalaa

Lisäksi

  • 10 litran kannellinen pata/kattila

Perinteisiä hummerin lisäkkeitä

  • tilli
  • majoneesi
  • sitruunalohkoja

Valmistusohje

1. Kaada vesi ja olut pataan. Lisää tillinoksat, suola, tillinsiemenet ja sokeripalat. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua 3 minuuttia. Poista kuminauhat hummerien saksien ympäriltä, pidä hummeria ylösalaisin pyrstöstä ja laske se kiehuvaan veteen sakset edellä. Toista sama toiselle hummerille. Aseta posliinilautanen hummereiden painoksi ja anna niiden kiehua 8 minuuttia.

2. Nosta hummerit liemestä ja jäähdytä. Anna liemen jäähtyä noin 50-asteiseksi ja laita silloin hummerit takaisin liemeen, sulje kansi ja laita viileään yön yli.

3. Tarjoile hummerit halkaistuna puoliksi ja sakset rikottuina. Kata pöytään tilliä, majoneesia ja reiluja sitruunalohkoja.

Tillinsiemenet ja olut sisältyvät usein vanhoihin äyriäisresepteihin. Tarvitset ison padan tai kattilan hummereita keittäessäsi, ettei keitinliemen lämpötila laske liikaa, kun panet hummerit kiehumaan. Tällä reseptillä tehtyä keitinlientä voit käyttää myös, jos ostat valmiiksi keitettyjä hummereita. Laita hummerit vuorokaudeksi liemeen, niin saat niihin kunnolla makua.

Lisää aiheesta:

Merianturaa ja huhtasieniäKeitetyt taskuravutHummeri minuteKeitettyä siikaa hyytelössäKylmää, keitettyä lohta hyytelössäMustaeväkampelaa valkoviinikastikkeessa
HummeriKevytKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Hummeri
  • 07.07.201712:01
    Huomenta Suomi

    Grillattua hummeria ja avomaankurkkusalaattia

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Liekitetyt hummerit

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Gratinoitua hummeria korvasienitäytteellä

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Keitetty hummeri

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Hummeri minute