Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kebabvartaat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4 annosta

  • 600 g luutonta lampaanpaistia
  • 1 puristettu valkosipulinkynsi
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl jauhettua maustepippuria
  • ½ tl jauhettua mustapippuria
  • 12 pientä sipulia
  • 2 vihreää tai punaista paprikaa
  • 4 grillivarrasta

Valmistusohje

1. Leikkaa paistin noin 3 cm kuutioiksi. Sekoita marinadiainekset kulhossa. Pane kulhoon lihakuutiot, peitä tuorekelmulla tai lautasella ja anna marinoitua viileässä vuorokausi.

2. Kuori sipulit ja keitä 5 minuuttia kevyesti suolatussa vedessä (2 tl suolaa/vesilitra). Poista paprikoista siemenet, huuhtele ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.

3. Ota lihat marinadista ja siivilöi marinadi. Pujota lihat, sipulit ja paprikanpalat 4 grillivartaaseen. Grillaa vartaita 4-5 minuuttia kummaltakin puolelta, voitele käännettäessä marinadilla.

Lisää aiheesta:

BroilerivartaatSouvlakivartaat ja tomaattikastikeGrillattuja vihanneksia tabilin keraValkosipulisilavoitu lampaanfileeMarinoidut naudanliha- ja kanavartaatLiha-kesäkurpitsapata
LammasvartaatKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Suositut turkkilaiset lampaanlihavartaat valmistuvat helposti. Marinoi lihoja 24 tuntia ennen kypsentämistä, jotta maut ehtivät tasaantua. Tarjoa lisänä paistettua riisiä, vihreitä papuja ja salaattia.

Tuoreimmat aiheesta

Lammasvartaat
  • 30.5.14:48
    Lammasta

    Lammaskofta & feta-jogurttikastike

  • 20.04.201606:00
    Lammasta

    Josen lammasvarras, jogurttilevite ja bulgurisalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lammasvartaat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lammasvarras ratatouillen ja timjamikastikkeen kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kebabvartaat