Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kaviaarinmakuinen anjoviskohokas

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 3 dl maitoa
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 6 munankeltuaista
  • 2 rkl voita
  • 375 g anjovisfileitä
  • 8 munanvalkuaista
  • 1 rkl maizenaa

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl maitoa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 rkl Kallen kaviaaria (mätitahnaa)
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • pippuria
  • 1 rkl voita
  • persiljanoksia
  • 4 uuninkestävää annosvuokaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kuumenna maito kiehuvaksi samalla vatkaten mukaan jauhot. Ota kattila liedeltä ja vatkaa mukaan munankeltuaiset yksi kerrallaan, lisää sitten kylmä voi. Hienonna anjovisfileet ja sekoita niihin noin puolet anjovisten liemestä. Lisää anjovikset maitoseokseen.

2. Voitele annosvuoat erittäin huolellisesti. Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele mukaan maizena. Kääntele mukaan maito-keltuaisseos ja jaa taikina annosvuokiin niin että ne täyttyvät n. ¾ matkalta. Tasoita pinnat ja paista uunissa 10 minuuttia.

3. Kastike: Sulata voi, lisää jauhot ja sekoita kunnolla, lisää maito ja kerma samalla vatkaten, anna kiehua pari minuuttia. Mausta mätitahnalla, ruohosipulilla ja pippurilla. Viimeistele kastike ruokalusikallisella voita.

Werner Vögeli, joka toimi Tukholman legendaarisen Oopperakellarin keittiömestarina 1960-luvulla, on luonut tämän alkuruoan. Hänen piti luoda ruokalaji anjoviksista ja ruotsalaisesta kaviaarista. Tarvitset 4 pientä uuninkestävää annosvuokaa.

4. Tee kastikkeesta koristeelliset peilit lämpimille lautasille, kumoa kohokkaat kastikkeen päälle. Koristele persiljanoksin.

Lisää aiheesta:

JoulupasteijaLohta tillikastikkeen ja pommes duchessien keraMerianturaa JulianaKeisarikeittoa juustopasteijoiden keraPienet lindströminpihvit kermakastikkeessaFriteeratut omenarenkaat sabayonkastikkeella
AnjovisKastikkeet ja dipitAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Anjovis
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Yrttianjovikset

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Paistettua salviaa ja anjovista

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Anjoviskääretorttu

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Sipuli-anjovispiiras

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Anjovispallot