Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kaviaariblinit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 10 g hiivaa
  • 4 dl haaleaa maitoa
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 2 ½ dl tattarijauhoja
  • 1 maustemitta suolaa
  • 3-5 rkl voita

Tarjoiluun

  • 200 g kaviaaria
  • kermaviiliä tai crème fraichea (ranskankermaa)

Valmistusohje

1. Liuota hiiva haaleaan maitoon. Lisää vehnäjauhot ja sekoita. Anna taikinan seistä liinalla peitettynä 3 tuntia huoneenlämmössä.

2. Lisää taikinaan kananmunat, tattarijauhot ja suola. Anna taikinan kohota vielä 2 tuntia.

3. Kuumenna blinipannu tai tavallinen paistinpannu. Paista voissa ohukaisia, halkaisijaltaan 8-10 cm.

4. Tarjoile blinit vastapaistettuina.

Blineillä on helposti tunnistettava maku koska taikinassa on mukana hiivaa. Taikina saa kohota 5 tuntia ennen paksujen ohukaisten paistamista. Blinit tarjoillaan mustan tai punaisen mädin sekä hapankerman kera.

Lisää aiheesta:

RuisblinitBlinit lisukkeillaLettutosca hunajallaLetut nektariinillaGluteenittomat blinitMakeat blinit
BlinitVälipalatAlkuruoatSuolaiset leivonnaisetBlinikausiPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Blinit
  • 14.02.202015:24
    Blinit

    Ravintola Lyonin perunaohukaiset – tee blinit kuten klassikkoravintolassa!

  • 24.01.202007:48
    Tartar

    Blinit Mikko Kaukosen tapaan – helppo blinitaikina ja peuratartar

  • 08.02.201607:09
    Päivän resepti

    Blini-boston

  • 06.03.201514:34
    Blinikausi

    Vapun valtakunta: Isot blinit

  • 30.04.201509:51
    Makuja ja Elämää

    Pikablinit Lindströmin röran ja sienisalaatin kera