Kaurispaisti punaviinikastikkeella

Hieno sunnuntaipäivällinen. Kata pöytä hienolla liinalla ja sytytä kynttilät.

Kahdeksalle-kymmenelle

  • noin 2 kg luutonta kaurispaistia
  • suolaa ja pippuria
  • 140 g pekonia
  • 6-8 murskattua katajanmarjaa

Kastike

  • 1 dl punaviiniä
  • 2 dl kuohukermaa
  • arrowjuurta
  • 2 rkl viinimarjahyytelöä

Tarjoiluun

  • hyytelöllä täytettyjä päärynänpuolikkaita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta liha joka puolelta suolalla ja pippurilla ja hiero siihen katajanmarjat. Laita paisti uunivuokaan ja peitä pekoniviipaleilla. Pistä lihaan paistolämpömittari.

2. Paista uunin keskitasolla kunnes sisälämpötila on 70-75 astetta. Nosta liha vuoasta, vatkaa vuoka viinillä ja siivilöi se kastikekattilaan. Lisää kerma. Keitä n. 20 minuuttia.

3. Suurusta kastike arrowjuurella, jonka olet sekoittanut tilkkaan vettä. Mausta mausteilla ja hyytelöllä. Tarjoile lisukkeiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!