Kaurispaisti punaviinikastikkeella
Hieno sunnuntaipäivällinen. Kata pöytä hienolla liinalla ja sytytä kynttilät.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Kahdeksalle-kymmenelle
- noin 2 kg luutonta kaurispaistia
- suolaa ja pippuria
- 140 g pekonia
- 6-8 murskattua katajanmarjaa
Kastike
- 1 dl punaviiniä
- 2 dl kuohukermaa
- arrowjuurta
- 2 rkl viinimarjahyytelöä
Tarjoiluun
- hyytelöllä täytettyjä päärynänpuolikkaita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta liha joka puolelta suolalla ja pippurilla ja hiero siihen katajanmarjat. Laita paisti uunivuokaan ja peitä pekoniviipaleilla. Pistä lihaan paistolämpömittari.
2. Paista uunin keskitasolla kunnes sisälämpötila on 70-75 astetta. Nosta liha vuoasta, vatkaa vuoka viinillä ja siivilöi se kastikekattilaan. Lisää kerma. Keitä n. 20 minuuttia.
3. Suurusta kastike arrowjuurella, jonka olet sekoittanut tilkkaan vettä. Mausta mausteilla ja hyytelöllä. Tarjoile lisukkeiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa