Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kaurakuituleipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon

Ainekset

  • noin 25 neliötä (uunipellillinen)

Ainekset

  • 6 dl omena- tai appelsiinituoremehua tai piimää
  • 50 g hiivaa
  • 5 dl Myllyn Paras Pikakaura+Kuitua tai Neljän Viljan Hiutaleita
  • 1 dl Myllyn Paras Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta
  • (½-1 dl auringonkukan- tai pellavansiemeniä)
  • 2-3 tl mineraalisuolaa (Pan)
  • 2-3 rkl siirappia
  • ½ dl öljyä (50 g)
  • noin 6 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkeita Vehnäjauhoja tai Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen, lisää hiutaleet, leseet (ja siemenet). Jätä seos peitettynä lämpimään paikkaan 15-20 minuuttia (esim. kulho lämpimään vesialtaaseen).

Kun seos kuplii, lisää loput aineet ja alusta pehmeäksi taikinaksi koneella tai puuharukalla.

Kaada ja levitä taikina heti öljytylle reunalliselle uunipellille. Ripottele pintaan runsaasti hiutaleita. Kohota peitettynä lämpimässä paikassa puolesta tunnista tuntiin.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min. Leikkaa hieman jäähdyttyä leipäveitsellä neliöiksi.

Itse leipomalla saat tuoretta ja lisäaineetonta leipää. Hiutaleilla ja leseillä saat runsaasti kuituja mukaan. Kaada vain hyvin kohonnut taikina pellille, kohota, paista ja leikkaa neliöksi kypsänä. Voit lisätä taikinanesteen joukkoon hieman (1-2 dl) syksyn satoa: ryöpättyjä sieniä, pihlajanmarjoja tai puolukoita.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Porkkana-ruisrieskat juuritaikinastaAamulla leivottavat sämpylätJyvä-sämpyläsolmutKaurahiutalesämpylätPehmeät sämpylät puurostaTerveellinen jyväleipä
LeipäKevytKananmunatonLaktoositonSadonkorjuuBrunssiMyllyn ParasLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 13.6.13:41
    Grillijuhlat

    Juhannuksen grillileivät

  • 3.5.08:01
    Rapuskagen

    Skagen-leipäset

  • 27.1.11:35
    Viiden jälkeen

    Helppo kaurareikäleipä

  • 15.12.202409:58
    Avokado

    Avokadoleipä