Katkaravuilla täytetyt artisokanpohjat

Voit keittää omat artisokkasi ja leikata irti pohjat. Voit myös ostaa valmiiksi keitettyjä pohjia säilykkeenä. Valitse isoja, kauniita katkarapuja tai osta kuorittuja ravunpyrstöjä liemessä.

Neljälle

  • 4 latva-artisokanpohjaa
  • 1 prk parsannuppuja
  • n. 300 g katkarapuja

Viinihyytelö

  • 5 liivatelehteä
  • ¼ kasvisliemikuutio
  • 2 dl vettä
  • 3 dl kuivaa valkoviiniä

Valmistusohje

1. Aloita hyytelöstä. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi.

2. Kuumenna vesi ja viini kiehuvaksi, murusta mukaan liemikuutio. Poimi liivatelehdet vedestä ja sulata ne liemessä. Anna jäähtyä.

3. Laita parsat ja katkaravut artisokanpohjien päälle. Lusikoi päälle hyytelö, kun se alkaa hieman paksuuntua. Laita jääkaappiin hetkeksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!