Katkarapuwokki ja nuudeleita

Tämä nopea ruoka on oikea rautaisannos, kaikki ainekset ovat nimittäin hyvin rautapitoisia. Lisäksi ruoka on vähäkalorista – ja hyvää!

Neljälle

  • 2 purkki katkarapuja liemessä (à 370 g)
  • 2-3 mustajuurta
  • ½ purjoa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 200 g mangoldia
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 maustemitta seesamiöljyä

Chilikastike

  • 1 tl chilijauhetta
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 4 rkl kiinalaista soijaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl inkiväärijauhetta

Koristeeksi

  • 1 rkl kuorimattomia seesaminsiemeniä
  • ½ nippua tuoretta korianteria

Tarjoiluun

  • 4 annosta munanuudeleita

Valmistusohje

1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Käytä rapujen lientä maustajana. Kuori ja leikkaa mustajuuret ohuiksi suikaleiksi. Puhdista ja suikaloi purjo. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Huuhdo ja suikaloi mangoldi karkeasti.

2. Kastike: Ravista keskenään rypsiöljy, seesamiöljy, chilijauhe, fariinisokeri, soija, tomaattipyree ja inkivääri kannellisessa purkissa.

3. Kuumenna öljy wokki- tai paistinpannussa. Paista mustajuuria ja valkosipuleita muutama minuutti. Lisää sekoittaen purjo ja mangoldi. Sekoita viimeiseksi joukkoon katkaravut ja kaada kastike päälle. Tarjoile nuudelit ohessa, tai kääntele ne muiden ainesten joukkoon. Sirottele päälle seesaminsiemeniä ja korianterinlehtiä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.