Katkarapuwokki ja nuudeleita

Tämä nopea ruoka on oikea rautaisannos, kaikki ainekset ovat nimittäin hyvin rautapitoisia. Lisäksi ruoka on vähäkalorista – ja hyvää!

Neljälle

  • 2 purkki katkarapuja liemessä (à 370 g)
  • 2-3 mustajuurta
  • ½ purjoa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 200 g mangoldia
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 maustemitta seesamiöljyä

Chilikastike

  • 1 tl chilijauhetta
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 4 rkl kiinalaista soijaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl inkiväärijauhetta

Koristeeksi

  • 1 rkl kuorimattomia seesaminsiemeniä
  • ½ nippua tuoretta korianteria

Tarjoiluun

  • 4 annosta munanuudeleita

Valmistusohje

1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Käytä rapujen lientä maustajana. Kuori ja leikkaa mustajuuret ohuiksi suikaleiksi. Puhdista ja suikaloi purjo. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Huuhdo ja suikaloi mangoldi karkeasti.

2. Kastike: Ravista keskenään rypsiöljy, seesamiöljy, chilijauhe, fariinisokeri, soija, tomaattipyree ja inkivääri kannellisessa purkissa.

3. Kuumenna öljy wokki- tai paistinpannussa. Paista mustajuuria ja valkosipuleita muutama minuutti. Lisää sekoittaen purjo ja mangoldi. Sekoita viimeiseksi joukkoon katkaravut ja kaada kastike päälle. Tarjoile nuudelit ohessa, tai kääntele ne muiden ainesten joukkoon. Sirottele päälle seesaminsiemeniä ja korianterinlehtiä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!