Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Katkarapuwokki ja nuudeleita

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä nopea ruoka on oikea rautaisannos, kaikki ainekset ovat nimittäin hyvin rautapitoisia. Lisäksi ruoka on vähäkalorista – ja hyvää!

  • Ruokavalio: Laktoositon

Neljälle

  • 2 purkki katkarapuja liemessä (à 370 g)
  • 2-3 mustajuurta
  • ½ purjoa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 200 g mangoldia
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 maustemitta seesamiöljyä

Chilikastike

  • 1 tl chilijauhetta
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 4 rkl kiinalaista soijaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl inkiväärijauhetta

Koristeeksi

  • 1 rkl kuorimattomia seesaminsiemeniä
  • ½ nippua tuoretta korianteria

Tarjoiluun

  • 4 annosta munanuudeleita

Valmistusohje

1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Käytä rapujen lientä maustajana. Kuori ja leikkaa mustajuuret ohuiksi suikaleiksi. Puhdista ja suikaloi purjo. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Huuhdo ja suikaloi mangoldi karkeasti.

2. Kastike: Ravista keskenään rypsiöljy, seesamiöljy, chilijauhe, fariinisokeri, soija, tomaattipyree ja inkivääri kannellisessa purkissa.

3. Kuumenna öljy wokki- tai paistinpannussa. Paista mustajuuria ja valkosipuleita muutama minuutti. Lisää sekoittaen purjo ja mangoldi. Sekoita viimeiseksi joukkoon katkaravut ja kaada kastike päälle. Tarjoile nuudelit ohessa, tai kääntele ne muiden ainesten joukkoon. Sirottele päälle seesaminsiemeniä ja korianterinlehtiä.

Lisää aiheesta:

Grillattua halloumijuustoa avokadon keraVietnamilainen nuudelisalaattiWokattuja vihanneksia tofun ja nuudeleiden keraRiisiä vihannesten ja kasslerin keraWokatut jättikatkaravut mustatorvisienten keraAlkuruokasalaatti kanalla ja sweet chili -kastikkeella
KatkarapuwokkiPastat ja nuudelitLaktoositonGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Katkarapuwokki
  • 28.04.202012:30
    Pastat ja nuudelit

    Nuudelisalaatti – Kari Aihisen nerokas ruoka, joka toimii lämpimänä vokkina tai kylmänä salaattina

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Katkarapuwokki ja nuudeleita

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Shanghain jättikatkaravut

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Wokattuja vihanneksia katkarapujen kera

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Gluteeniton katkarapuwokki