Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Katkarapuvoileivät

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Laktoositon

4 annosta

  • 2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1 tl raastettua valkosipulia
  • ½ hienonnettu chili, josta on poistettu siemenet
  • 1 limetin kuori
  • 1-2 limetin mehu
  • 1 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • sokeria
  • mustapippuria
  • ½ nippua korianteria
  • 8 retiisiä lohkoina
  • 1 avokado leikattuna suupaloiksi
  • 300 g kuorimattomia katkarapuja
  • 1 nippu rucolasalaattia
  • 1 pussi salaattisekoitusta
  • 10 viipaletta paahdettua leipää
  • majoneesia

Valmistusohje

Sekoita kulhossa raastettu inkivääri, valkosipuli, limetin mehu ja raastettu kuori sekä hienonnettu chili. Sekoita mukaan oliiviöljy. Vatkaa vinegrettiä vispilällä, kun lisäät öljyä. Mausta vinegretti suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Jaa vinegretti kahteen maljaan.

Lisää ensimmäiseen vinegrettimaljaan hienonnettu korianteri, retiisit, avokado ja kuorimattomat katkaravut.

Lisää toiseen vinegrettimaljaan rucola ja salaattisekoitus ja sekoita.

Levitä seuraavaksi 2 leivänviipaleelle laadukasta majoneesia. Asettele leivälle hieman salaattisekoitusta ja sen päälle katkarapu-avokadosekoitusta. Käytä apuna muottia tai lusikkaa.

Lisää aiheesta:

Avocadosalaatti soijakastikkeellaSienitoastitHummerisalaattiBroileri-cashew-salaatti ja paprikavinaigretteKylmäsavulohilaatikko ja inkivääri-hölskykurkutTaskuraputäytetyt tortillat
KatkarapuleipäAlkuruoatLaktoositonGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Katkarapuleipä
  • 28.08.202210:00
    Toast

    Toast skagen – Harri Syrjäsen helppo resepti

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Rapuleipä

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Gluteeniton toast skagen katkarapuleipä

  • 18.02.201300:00
    Nopeat ja helpot

    Katkaravut erilaisessa seurassa

  • 18.02.201300:00
    Makuja

    Katkarapuleipä skagen